Βραβείο σε φερόμενους επίορκους εφοριακούς

Στέλιος Μπαμιατζής

Από την υπηρεσία τους επιβραβεύθηκαν εφοριακοί οι οποίοι όμως ελέγχονται από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Γ. Πεπόνη, ενώ φέρονται να έχουν και δικαστικές εκκρεμότητες.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος της Κυριακής", οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που....
ελέγχονται και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες
εδώ και μια δεκαετία επιβραβεύθηκαν από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - "κλειδιά", αναλαμβάνοντας μάλιστα διευθυντικές θέσεις μόλις πριν από έναν μήνα.
Από δικαστικές πηγές γίνεται γνωστό πως αναζητείται η σχέση της υπόθεσης των επτά εφοριακών με άλλη μεγάλη παρόμοια, για την οποία διενεργείται ήδη ανάκριση.
Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές.
Όλοι τους εμφανίζονται να είχαν στήσει κύκλωμα το οποίο διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια.
Άμεσος στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Και αυτό επειδή υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα.
Το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να αποκαλυφθούν όλα τα πλοκάμια της διαπλοκής και της διαφθοράς στον συγκεκριμένο χώρο και να διαπιστωθεί εάν περιουσιακά στοιχεία ιλιγγιώδους αξίας, που φέρονται να κατέχουν ορισμένοι εφοριακοί μέσω offshore εταιρειών και συγγενικών τους προσώπων, είναι προϊόν του εργασιακού τους μόχθου ή αποτέλεσμα χρηματισμού τους.
Τους δόθηκε προαγωγή
Η λογική λέει πως άνθρωποι οι οποίοι είναι υπό έλεγχο και ερευνώνται οι δραστηριότητές τους, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να μην παίρνουν και βραβείο.
Και όμως, οι τρεις από τους επτά, πήραν προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και μάλιστα σε εφορίες οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερη θετική μετάθεση.
Όλα αυτά πριν μόλις ένα μήνα, από το υπουργείο Οικονομικών.
Για την ιστορία αναφέρουμε πως και οι τρεις εφοριακοί, οι οποίοι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών προήχθησαν τον περασμένο μήνα σε διευθυντές εφοριών, όπως και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοί τους, κάθισαν την Παρασκευή για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναιρέσει την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τους έστειλε, για την ίδια υπόθεση, στο εδώλιο για τρίτη φορά, είχε εκδοθεί έξι μήνες πριν την προαγωγή τους, στις 21 Ιουνίου του 2011, ενώ είχε δημοσιευθεί στις 16 Σεπτεμβρίο
Keywords
Τυχαία Θέματα