Ξανά στο ΣτΕ το Τεμπλόνι κατά της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων

Νέα προσφυγή του συλλόγου Τεμπλονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για εγκατάσταση μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Φαίνεται ότι από τούδε και το εξής δεν αφήνουν τίποτα «να πέσει κάτω» οι Τεμπλονιώτες. Έτσι μετά την αίτηση ακύρωσης πράξεων της διοίκησης του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι που αναμένεται να....
εκδικαστεί (;) την 4η Απριλίου, σειρά έχει η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ
για την εγκατάσταση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην ίδια περιοχή.
Αμφίβολο είναι ωστόσο αν και πότε θα εκδικαστούν και οι δύο υποθέσεις, καθώς έως τώρα οι υποθέσεις κινούνται αργά και οι αναβολές είναι συνήθεις.

Η ανακοίνωση του συλλόγου
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος Τεμπλονίου και υπογράφεται από την πρόεδρο Μάγδα Παπανικολοπούλου, αναφέρονται τα εξής:
«Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου ανακοινώνει ότι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν εντολής του συλλόγου μας και δεκάδων κατοίκων του Τεμπλονίου, από τον δικηγόρο Αθηνών Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και τη δικηγορική του εταιρεία (Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και συνεργάτες) αίτηση ακύρωσης κατά της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Οικ. 206610/30.12.2011 αποφάσεως του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ανανέωση, τροποποίηση και κωδικοποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κεντρικής Κέρκυρας» στη θέση Ακροκέφαλος Τεμπλονίου της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων του Δήμου Κέρκυρας». Συγχρόνως, κατατέθηκαν νέοι πρόσθετοι λόγοι στο εν λόγω δικαστήριο ενόψει της συζήτησης την 4η Απριλίου 2012 της προηγούμενης αίτησης ακυρώσεως που ασκήσαμε κατά των πράξεων της διοίκησης που αφορούν τη λειτουργία του παράνομου, κατά την άποψή μας, ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην Ελληνική Κυβέρνηση αιτιολογημένη γνώμη για το ζήτημα αυτό, καλώντας την να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και να διακόψει την παράνομη λειτουργία της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ. Δεκάδες κάτοικοι του Τεμπλονίου έχουμε καταθέσει και συνεχίζουμε να καταθέτουμε αγωγές αποζημιώσεως, μέσω της ίδιας γνωστής και ειδικευμένης στα ζητήματα αυτά δικηγορικής εταιρείας, ζητώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Ο σύλλογός μας δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία της σχεδιαζόμενης ΟΕΔΑ, η οποία είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο να εγκατασταθεί σε έναν χώρο εξαιρετικά ρυπασμένο και υποβαθμισμένο από την επί σειρά ετών παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Για τον λόγο αυτό είναι αποφασισμένος με τη στήριξη του συνόλου των κατοίκων του Τεμπλονίου και τη συμπαράσταση των Κερκυραίων στο δίκαιο αγώνα του να ακυρώσει κάθε τέχνασμα της διοίκησης, όπως το τελευταίο με την ΟΕΔΑ και να αποκρούσει τετελεσμένες καταστάσεις»

http://www.corfupress.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα