"Ξέμεινε από φύλακες ο Άγιος Στέφανος..."

Την πλήρη αδιαφορία των κυβερνώντων για την ορθή λειτουργία των Κλειστών Φυλακών "Αγίου Στεφάνου" Αχαΐας, επισημαίνει σε παρέμβασή του ο Πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Ο πολιτευτής «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για ότι πιθανότατα προκύψει από πλευράς ασφάλειας των....
κρατουμένων και παρότι πολλά περιστατικά έχουν κατά καιρούς αμαυρώσει την εικόνα των φυλακών της χώρας, με μετέπειτα λήψη έκτακτων μέτρων... αλλά κατόπιν εορτής (!), όπως και δημόσιες αλληλοκατηγορίες συναρμοδίων.
Ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο νομό, αναφέρεται σε "τραγικές
ελλείψεις" προσωπικού μετά την μαζική έξοδο σωφρονιστικών υπαλλήλων σε συνταξιοδότηση - είτε λόγω συμπλήρωσης των απαιτούμενων χρόνων εργασίας, είτε πρόωρης εξαιτίας των απανωτών περικοπών στους μισθούς αλλά και των αλλαγών, προς το χειρότερο, του ασφαλιστικού νόμου - με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των Φυλακών, που καθημερινά ελοχεύει πάμπολλους κινδύνους, αν κρίνει κανείς τόσο από τον αριθμό των κρατουμένων, όσο και από την επικινδυνότητα αυτών, μεταξύ των οποίων πολλών ισοβιτών και ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κάνει λόγο για (70) εβδομήντα περίπου σωφρονιστικούς εναπομείναντες υπαλλήλους για να φυλάξουν όλες τις πτέρυγες αλλά και τους εξωτερικούς χώρους των Φυλακών, από (130) εκατόν τριάντα που ήσαν πριν από δύο περίπου χρόνια, κάτι που σημαίνει πως αναγκαστικά οι βάρδιες φύλαξης έχουν περιοριστεί αριθμητικά, δηλαδή από 2-3 άτομα που φύλαγαν κάθε πτέρυγα τώρα έχει απομείνει μόνο ένα!

Επικαλείται μάλιστα περιγραφές των ιδίων των υπαλλήλων που λένε..."ότι γίνει κάποια στιγμή έγινε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προστατεύσουμε τη ζωή μας και να δώσουμε τα κλειδιά στους εξεγερμένους κρατουμένους ", ενώ υπάρχουν φόβοι πως η εμφανής αυτή αδυναμία στη φύλαξη ίσως να έχει δώσει "πάτημα" για οργανωμένη απόδραση που θα βασίζεται στην αδυναμία φύλαξης των πτερύγων. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο περί της νυχτερινής βάρδιας το οποίο κι επικαλείται ο Πολιτευτής για ν' αναδείξει στην ουσία του το όλο θέμα. Όπως τονίζει, "στη νυχτερινή βάρδια - που είναι και η πιο επίφοβη πάντα - στον Άγιο Στέφανο, αντί για (14) δεκατέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους υπάρχουν πλέον μόνο (5) πέντε, με ότι αυτό συνεπάγεται"!

Τέλος καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ν' αφήσει τα πολλά τα λόγια και να σκύψει άμεσα πάνω από τα σοβαρά προβλήματα των Φυλακών "Αγίου Στεφάνου", προλαβαίνοντας έτσι - μέσω νέων διορισμών ή μεταφορά υπεράριθμων από άλλα καταστήματα - τα χειρότερα.

Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τονίζει:
"Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από το να ασχολείται διακαώς με τη νομιμοποίηση του χασίς, τον Κουφοντίνα και τον Ντερτιλή, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την τραγική κατάσταση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, όπως αυτό της Αχαΐας. Εκτός κι αν η πολιτική των μνημονίων, με περικοπές και υποβάθμιση υπηρεσιακών λειτουργιών, π
Keywords
Τυχαία Θέματα