Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη να τονίζει ότι οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο δεν αποτελούν απλώς μια αναμέτρηση με τις υπάρχουσες αδυναμίες, αλλά αφορούν την ανασυγκρότηση συνολικά του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.

Με το...
νομοθέτημα - με το οποίο καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου και οργανώνεται η εποπτεία του κράτους - επιδιώκεται - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.
Σκανδαλίδης - η δημιουργία μεγάλων, ισχυρών και βιώσιμων συνεταιρισμών με ισότιμη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών.

Αναφερόμενος στις σημερινές παθογένειες είπε πως η κατάσταση των συνεταιρισμών είναι γνωστή. «Είναι χρεωμένοι και μη βιώσιμοι και λειτουργούν με πελατειακές μεσιτίες στους αγρότες» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι ναι μεν συμφωνούν όλοι στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις όμως όταν γίνεται προσπάθεια αλλαγών «κάποιοι θυμούνται τον συντεχνιασμό».

Έκανε επίσης λόγο για έλλειψη ενός εθνικού σχεδίου με αποτέλεσμα μια άναρχη και κατακερματισμένη αγροτική παραγωγή, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την ανάταξη του παραγωγικού μοντέλου των αγροτών και χαρακτήρισε αναγκαία συνθήκη της προώθησης των αλλαγών, την στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών.

http://voria.gr/iΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα