ΥΠΟΥΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Εκτός από κοινοί κλέφτες είναι και ύπουλοι.

Τελικά αυτά τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους υπουργούς για ποιο πράγμα μπορούν να αισθάνονται υπερηφάνεια, ακόμη δεν έχω καταλάβει.

Διαβάστε το τελευταίο κατόρθωμά τους (από προσωπική εμπειρία) και.....
καταλάβετε.

Σήμερα μου ήρθε το 3μηνιαίο ενημερωτικό της σύνταξης (δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ενημερώνομαι τρεις μήνες μετά για το τί έχω πάρει και τί μου έχουν πάρει). Σ'αυτό αναγράφεται, ότι η κράτηση για υγειονομική περίθαλψη ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ κατά 0,70% ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/12. Την ίδια στιγμή που, ανδρομικά επίσης, μου περικόπτουν
τη σύνταξη. Και αυτό εγώ το μαθαίνω μετά από τρεις μήνες, λες και δεν είμαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Αυτό το 0,70% μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει; Γιατί όχι 0,50% ή 1% ή 0,80%; Οι φωστήρες που τα σκέφτονται αυτά, τόσα πιστεύουν ότι τους λείπουν; Ας μή φεύγουμε όμως απ΄το θέμα.

Λέω λοιπόν εγώ τώρα. Αφού πληρώνω παραπάνω υγειονομική περίθαλψη, θα έχω και καλύτερους γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα. Αμ δέ!!! Τα είδε κανείς αυτά; εγώ όχι. Ψάχνω ακόμη στα βάθη του χρόνου, να βρω γιατρό για μια απλή συνταγογράφηση, τα κρατικά νοσοκομεία; ούτε να περνάω από έξω δεν τολμώ μετά από εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος. Όσο για τα φάρμακα; έγινε ολόκληρο ζήτημα με τα "γεννόσιμα" (άκου λέξη τώρα) ή όπως αλλιώς θέλουν να τα πουν.

Η όλη ιστορία μου θυμίζει το μπακάλη της γειτονιάς μου όταν ήμουν μικρό παιδί. Αυτός για να έχει κέρδος, έπαιρνε ό,τι χειρότερο προϊόν , και το πουλούσε σαν το καλύτερο. Αυξάνοντας μάλιστα και την τιμή, είχε πολλαπλάσιο κέρδος. Σε όποιον διαμαρτύρονταν, του έλεγε ξερά: "_Άν δεν σ'αρέσει πήγαινε αλλού..." ξέροντας όμως ότι τριγύρω δεν υπήρχε κανείς άλλος. Εδώ έχουμε το ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ, τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΑΚΑΛΗ κι ΕΜΑΣ, που δεν έχουν καν το θάρρος να μας πουν: "_ Ρε αδερφέ αν δεν σ'αρέσει πήγαινε αλλού...". Με τα λεφτά που έχω δώσει και δίνω ακόμη, αν έκανα ιδιωτική ασφάλιση, θα με είχαν και οδηγό να με πηγαινοφέρνει στη δουλειά μου.

ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ακόμη και η γιαγιά μου (αγράμματη μεν πανέξυπνη δε) μπορούσε να την κάνει και μάλιστα πολύ καλύτερα. Και ναι, εκείνη θα μπορούσε να υπερηφανευτεί. ΑΥΤΟΙ εδώ όμως ΟΧΙ. Γιατί, πέραν των άλλων, εκείνο που εξοργίζει πιο πολύ από όλα, είναι ο ύπουλος τρόπος με τον οποίον εφαρμόζουν ό,τι βρώμικο, αηδιαστικό, εξευτελιστικό έχουν σκεφτεί (το μυαλό τους έχει τόσο βρωμίσει, που δεν μπορεί πια να κάνει καθαρές σκέψεις).

Ούφ! συγχύστηκα πάλι σήμερα!!!

Κώστας
Keywords
Τυχαία Θέματα