υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Στο... «απόσπασμα» του Πειθαρχικού οδηγείται αυτήν την εβδομάδα ο Γιώργος Αϋφαντής για τη γνωστή συνέντευξη στο «Βήμα» και την κριτική που είχε ασκήσει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ και τη χάραξη εξωτερικής πολιτικής εν αγνοία και με παντελή απουσία της Διπλωματικής Υπηρεσίας. Η διαδικασία εις βάρος του κ. Αϋφαντή κινήθηκε με πρωτοβουλία του φον Δημητρίου Α΄ (των Κηπουρών) και κάνεις δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι η δίωξη δεν ασκήθηκε τελικά επειδή ο κ. Αϋφαντής έθιξε τα «Άγια
των Αγίων».
• Για κάποιες... οικογένειες οι....
απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ αποτέλεσαν σημαντικότατο όπλο για τη συντήρηση οπαδών και συνεργατών, για έμμεση εξαγορά επιρροής και ό,τι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς εκτός των πραγματικών λόγων που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή τους λόγους εθνικού συμφέροντος. Βλέπετε, κάποιες φαμίλιες στην Ελλάδα θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον και την πολιτική τους τύχη... Ο κ. Αϋφαντής έκανε το «λάθος» να θίξει το ζήτημα αυτό μιλώντας καθαρά για το τι συμβαίνει με τις απόρρητες δαπάνες και καλείται τώρα να πληρώσει το σπάσιμο της ομερτά.
— Ας αφήσουμε τις «γκρίζες ζώνες» ή καλύτερα τις «μαύρες τρύπες» των απόρρητων δαπανών και ας πάμε σε άλλο κεφάλαιο.
— Αλήθεια, πόσο στοιχίζει στον έλληνα φορολογούμενο η εν λευκώ χρηματοδότηση Εκκλησιών και Πατριαρχείων, πολλά από τα οποία διαθέτουν τεράστιες περιουσίες, τις οποίες όμως σωρεύουν προφανώς για να εξασφαλίσουν τη… βασιλεία των ουρανών; Για τα λοιπά έξοδά τους, ακόμη και τα προσωπικά, φροντίζει ο έλληνας φορολογούμενος.
— Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή. Κι αν πιθανόν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ή Ιεροσολύμων έχει μια εθνική αποστολή, για το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον υψωνόταν και η ελληνική σημαία στη Μ. Ανατολή και στην Αφρική, δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για άλλες περιπτώσεις που απορροφούν σαν σφουγγάρι δεκάδες (και εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ.
— Έξω φρένων με τον γ.γ. Ι. Α. Ζέπο είναι οι κλάδοι του ΥΠΕΞ, καθώς τη μία ημέρα τούς διαβεβαίωνε ότι η εξαίρεση από το Πολυνομοσχέδιο αφορά όλο το ΥΠΕΞ και την άλλη ανακάλυπταν από τον κ. Ρόβλια ότι η εξαίρεση αφορούσε μόνο τους διπλωματικούς – μετά προστέθηκαν και οι νομικοί και οι εμπειρογνώμονες.
— Έτσι έμειναν να πληρώσουν τη νύφη οι κλάδοι των πτυχιούχων διοικητικών, των επικοινωνιών και πληροφορικής, των διοικητικών γραμματέων και των επιμελητών, οι όποιοι και απήργησαν και έκαναν και παράσταση στον Βενιζέλο…
— Το προσωπικό αυτών των κλάδων εκ των πραγμάτων έχει ιδιομορφία. Υπηρετεί και στο εξωτερικό, ασκεί εξειδικευμένα καθήκοντα διαχειριζόμενο διαβαθμισμένα εθνικά, ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟϊκά συστήματα επικοινωνιών, στα προξενεία ασκεί καθήκοντα ληξιαρχικά, στρατολογικά, συμβολαιογραφικά κ.λπ.
— Καθώς για σειρά ετών δεν έχει γίνει ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στους κρίσιμους αυτούς κλάδους, η εφαρμογή της εφεδρείας θα αποδιοργανώσει πλήρως τη λειτουργία του υπουργείου και θα δημιου
Keywords
Τυχαία Θέματα