υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Λίγο κράτησε η ανακούφιση που ένιωσαν οι διπλωμάτες με την κατάργηση της φορολόγησης της αποζημίωσης αλλοδαπής από 1/1/2012, αν και το τίμημα για τη φορολόγησή της το προηγούμενο διάστημα ήταν βαρύ για όσους υπηρετούσαν στο εξωτερικό και έχουν ήδη επιστρέψει στην Κεντρική Υπηρεσία.

— Ο αγώνας τώρα δίνεται για τη διάσωση του ειδικού μισθολογίου, αλλά, παρά το ότι έχουν εξασφαλίσει οι διπλωμάτες τη στήριξη του κ. Δήμα, τελικά αυτός που .............
αποφασίζει είναι ο κ. Τόμσεν. Προς το παρόν φαίνεται
να διασώζονται, αλλά το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι μέχρι πότε.
— Ο κ. Δήμας δεν χάνει ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξή του στα αιτήματα των κλάδων του ΥΠΕΞ, όπως φάνηκε και στη συνάντηση που είχε με μέλη του ΔΣ της ΕΔΥ. Αν και τα πάντα κινούνται στον αστερισμό του νέου Μνημονίου, εξασφαλίστηκε η μικρή αύξηση των συμβασιούχων, κάτι που μετριάζει τα προβλήματα με το επιτόπιο προσωπικό.
— Πάντως, σε επίπεδο υπουργού φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να ξεκολλήσει το θέμα των προαγωγών, καθώς έχει μπλοκάρει το σύστημα και οι σύμβουλοι συνωστίζονται περιμένοντας ματαίως προαγωγή, ενώ και οι θέσεις full ambassador μένουν κενές.
— Στην αναμονή έχει μπει και το Ανώτατο Υπηρεσιακό για την κάλυψη συγκεκριμένων επειγουσών αναγκών. H Άγκυρα τουλάχιστον πρέπει να καλυφθεί άμεσα (αν και προσωρινή λύση θα ήταν ο επιτετραμμένος κ. Λαλάκος), ενώ στη λίστα μπορεί να μπουν Παρίσι, Μαδρίτη, Ουάσινγκτον, Γενεύη, Βουκουρέστι.
— Όλα εξαρτώνται από τους συσχετισμούς στο ΥΠΕΞ...
— Πάντως, ο γ.γ. Α. Ι. Ζέπος δεν θα πρέπει να αισθάνθηκε πολύ άνετα στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με πολύ επίμονο τρόπο έθεσε το ζήτημα της αδιαφανούς διαδικασίας στη διαχείριση των απόρρητων δαπανών. Επιμονή η οποία έφερε στο νεοκλασικό τούς Εισαγγελείς.
— Για αποφυγή παρεξηγήσεων, απλώς ο κ. Ζέπος ήταν και πριν και τώρα βασικό μέλος της Επιτροπής έγκρισης των αιτημάτων για απόρρητες δαπάνες.
— Να σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εσωτερικές τοποθετήσεις στην ΚΥ: Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, όπως αναμενόταν, έχει οριστεί ο Παναγιώτης Ζωγράφος, η σύζυγός του Ελένη Σουρανή στη Διεύθυνση Μέσης Ανατολής, ενώ ο Σπύρος Λαμπρίδης ανέλαβε τη Δ2 διεύθυνση ΝΑΤΟ και ΔΕΕ.
— Καθώς η σκοπιανή κυβέρνηση έχει εξαπολύσει επικοινωνιακή αντεπίθεση εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στα Σκόπια και δείχνουν τον βαθύ διχασμό που υπάρχει στη χώρα και τη δυσπιστία που επικρατεί στο αλβανικό στοιχείο έναντι του κ. Γκρούεφσκι. Σε δημοσκόπηση της Dnevnik, στην ερώτηση αν είναι η κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι που δεν επιθυμεί να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στην ΕΕ, οι καταφατικές απαντήσεις είναι 23% μεταξύ των σλαβόφωνων και 79% μεταξύ των Αλβανών, ενώ μόλις το 14% των Αλβανών πιστεύουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι θέλει ειλικρινά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
• Δεν υπήρχε, πάντως, κανένας σοβαρός λόγος να μην έχει απαντηθεί η επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς
Keywords
Τυχαία Θέματα