12 Βήματα για μια καλύτερη ζωή

13:13 4/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Από τι καθορίζεται η χαρά;

Μπορείτε να ευχαριστήσετε τους γονείς σας για το πόσο χαρούμενοι είστε. Περίπου το ήμισυ της ανθρώπινης ευτυχίας είναι γενετικά καθορισμένη. Ένα άλλο 10 % προέρχεται από τις συνθήκες της ζωής σας, όπως το πόσο ευχαριστημένοι είστε με το πού ζείτε. Αλλά επειδή οι άνθρωποι προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές, οι εναλλαγές δεν θα οδηγήσουν σε μια διαρκή ώθηση στην ικανοποίηση από τη ζωή. Τι μπορεί να μας δώσει μια διαρκείας ευχαρίστηση;

Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, περίπου το 40 τοις εκατό της ευτυχίας μας είναι υπό το συνειδητό έλεγχό

μας. Η ευτυχία αποτελείται από δύο κύριες συνιστώσες: Μια γνωστική συνιστώσα, δηλαδή, το πώς σκέφτεστε για τη ζωή σας, πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη ζωή σας, και μια συναισθηματική συνιστώσα, η οποία έχει να κάνει με το πόσο συχνά έχετε θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Θετικά συναισθήματα, αν και φευγαλέα, είναι αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της ευτυχίας και μπορούν να σας οδηγήσουν σε ανοδικές σπείρες διάθεσης και συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με έρευνες, αυτά είναι τα δώδεκα βήματα που είναι πιθανότερο να δημιουργήσουν την ευτυχία:

1. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Οικονομικά, σωματικά, και κοινωνικά, συγκρίνοντας τον εαυτό με τους άλλους είναι μια παγίδα. Θα έχετε πάντα φίλους που έχουν περισσότερα χρήματα, που

είναι πιο επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, θα τρέχουν πιο γρήγορα ή θα έχουν καλύτερα υλικά αγαθά. Η έμφαση πρέπει να γίνεται στη δική σας ζωή και στους δικούς σας στόχους!

2. Ενισχύστε τις επαφές σας. Οι άνθρωποι με πέντε ή περισσότερους στενούς φίλους είναι πιο ικανά να περιγράφουν τους εαυτούς τους ως ευτυχείς από εκείνους με λιγότερες φιλικές επαφές.

3. Έχετε σεξ. Το σεξ, ειδικά με κάποιον που αγαπάτε, είναι μια κορυφαία πηγή της ευτυχίας. Μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση αγάπης πηγαίνει χέρι-χέρι με αυτό.

4. Κάντε περισσότερη άσκηση. Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στη φυσική υγεία και ευτυχία. Όποιος έχει βιώσει μια παρατεταμένη ασθένεια ή τραυματισμό δεν ξέρει ακριβώς πόσο συναισθηματικά καταστροφικό μπορεί να είναι. Ασκηθείτε και να φροντίσετε το σώμα σας.

5. Αποκτήστε επαρκή ύπνο. Ο καλός ύπνος είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της καλής υγείας. Όταν δεν είστε ξεκούραστοι, το σώμα και το μυαλό σας δεν λειτουργούν στη μέγιστη ικανότητα και η διάθεσή σας υποφέρει.

6. Ορίστε την επίτευξη των στόχων σας. Πιστεύω ότι ο δρόμος προς τον πλούτο είναι στρωμένος από στόχους. Περισσότερο από αυτό, ο δρόμος προς την ευτυχία είναι στρωμένος με στόχους. Η συνεχής αυτο-βελτίωση κάνει τη ζωή σας πιο γεμάτη.

7. Βρείτε ουσιαστική δουλειά. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως μια θέση εργασίας είναι απλά μια δουλειά. Πιστεύω ότι η εκπλήρωση έργου είναι περισσότερο από αυτό – είναι ένα λειτούργημα. Μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να βρείτε την εργασία που ήταν γραφτό να κάνετε. Αλλά, όταν τη βρείτε, μπορεί να προσδώσει προστιθέμενο νόημα στη ζωή σας.

8. Γίνετε μ

Keywords
Τυχαία Θέματα