30 Νοεμβρίου | Ημέρα της μους σοκολάτας!

Έχει καθιερωθεί στις 30 Νοεμβρίου να γιορτάζεται στις ΗΠΑ η ημέρα της μους σοκολάτας και είπαμε να επεκτείνουμε και στα μέρη μας τη γιορτή.

Τέτοιες γιορτές δεν είναι να περιορίζονται σε ένα μέρος της γης, για αυτό και επιβάλλεται σήμερα να φάμε το ανάλογο επιδόρπιο. Η μους σοκολάτα ήταν διαδεδομένη στα γαλλικά εστιατόρια από το 1800, ενώ υπάρχει σε πολλές παραλλαγές.

Όπως

και να την προτιμάτε, ευκαιρία σήμερα να την απολαύσετε!

Αν πάλι θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας, ορίστε και συνταγή!

Μους σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
3 ασπράδια από βιολογικά αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση
Ξύνουμε στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γραμμ. από τη σοκολάτα της συνταγής και τα φυλάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή). Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Όλο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ισομοιράζουμε τη μους σε 6 φλιτζάνια ελληνικού καφέ ή σε 4 ποτήρια.

Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρουμε τα φλιτζανάκια με ξύσμα σοκολάτας και άχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα