9 Μαΐου | Ημέρας της Ευρώπης

10:45 9/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Η 9η Μαΐου είναι γνωστή ως Ημέρα της Ευρώπης, μιας και πρόκειται για την ημερομηνία που ξεκίνησε η δημιουργία της Ευρώπης που ξέρουμε, το 1950, από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η ημέρα καθιερώθηκε ως γιορτή το 1985, σε συνάντηση κορυφής των ηγετών της ΕΕ στο Μιλάνο, και έχει σκοπό να θυμίζει τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη συνεργασία μεταξύ των χωρών και φυσικά τις ελεύθερες μετακινήσεις.

Με

αφορμή την ημέρα, θα υπάρξει εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα, 18.00), στην οποία θα μιλήσουν οι καθηγητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Παντείου Κωνσταντίνος Στεφάνου και Χάρης Ταγαράς καθώς και οι Β. Χριστιανός, καθηγητής του τμήματος νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Πλιάκος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Χρυσοχόου καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών σπουδών του Παντείου.

Την Παρασκευή πάλι θα υπάρξει ημερίδα αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης και θέμα «Η Ευρώπη χθες, σήμερα, αύριο, Αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκή προοπτική».
Όσοι ενδιαφέρεστε, θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λεωφόρος Αμαλίας 8, Σύνταγμα) στις 10.30, ενώ θα μεταδίδεται και με live streaming μέσω Internet.

Keywords
Τυχαία Θέματα