A for Athens στο Μοναστηράκι

Την Κυριακή το βραδάκι μαζευτήκαμε γυναικοπαρέα και είπαμε να βγούμε μια βολτούλα να ξεσκάσουμε λιγάκι. Έτσι βρεθήκαμε στο A for Athens. Ανεβήκαμε μέχρι τον τελευταίο όροφο (εννοείται από τις σκάλες λόγω της τεράστιας ουράς στο ασανσέρ) όπου βρίσκεται το bar. Όπως ήταν αναμενόμενο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, έτσι πήραμε τις σκάλες για την ταράτσα, εκείνη τη στιγμή άδειαζε ένα τραπέζι. Τύχη βουνό! Εν τω μεταξύ ο ουρανός ήταν κατάμαυρος (δεν έφταιγε το ότι είχε νυχτώσει) και βαρύς.

Είπαμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια της

τύχης μας, καθώς όπως είναι γνωστό αν έχεις τύχη διάβαινε και να καθίσουμε αγνοώντας τα μηνύματα του ουρανού. Βολευτήκαμε στις αναπαυτικές μαξιλάρες και μείναμε να χαζεύουμε μαγεμένες την εκπληκτική θέα της φωτισμένης Ακρόπολης. Παραγγείλαμε το κρασάκι μας και ένα μιλφέιγ για συνοδευτικό και βγάλαμε τα φτυάρια, συγγνώμη ήθελα να πω αρχίσαμε μια συζήτηση υψηλού επιπέδου. Έτσι η βραδιά κυλούσε ομαλά.

Ότι ήμασταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα να μην το αναφέρω καλύτερα. Παντού ερωτευμένα ζευγαράκια να αγκαλιάζονται θερμώς. Φυσικά και δε μείναμε αμέτοχες! Εκτελέσαμε χρέη φωτογράφου για τις γύρω παρέες.

Και εκεί που έλεγα φτηνά τη γλυτώσαμε να τες οι αστραπές και οι βροντές! Άνοιξε ο ουρανός κυριολεκτικά, φωτίστηκαν όλα σα να ήταν ημέρα. Μεγαλειώδες το θέαμα με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη. Από μέσα μου καρδιοχτυπούσα και έλεγα αυτό ήταν θα ξεροψηθούμε εδώ πάνω. Αρχίζει και ένας άνεμος να λυσομανάει και να μην αφήνει τίποτα όρθιο. Η σερβιτόρα πανικόβλητη να τρέχει στα τραπέζια να ολοκληρώσει τις παραγγελίες. Χαμός! Τα μαζεύουμε κακήν κακώς και αναχωρούμε πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα.

Ειλικρινά θα μου μείνει αξέχαστη η συγκεκριμένη βραδιά. Το A for Athens έχει με διαφορά την καλύτερη θέα στην Ακρόπολη αλλά κάτι με χαλάει ρε παιδί μου. Είναι ηδυνατή μουσική; Αν ήθελα να πάλλομαι στο ρυθμό των beats θα πήγαινα στο dybbuk. Ας την χαμηλώσουν επιτέλους! Θα προτιμούσα κάτι πιο ρομαντικό γι’ αυτό το μαγαζί. Είναι ο κόσμος που ποδοπατείται για να βρει μια θέση και στριμώχνονται σε ένα τετραγωνικό δέκα άτομα; Δεν είναι η τελευταία παράσταση του μέγιστου Σάκη πριν βγει στη σύνταξη! Μήπως είναι η αναμονή στο ανσασέρ; Ούτε στη εφορεία τέτοια ουρά, σε λίγο θα κόβουν και χαρτάκι για τη σειρά προτεραιότητας. Παρόλο αυτά η συγκλονιστική θέα σε αποζημιώνει για τα σαράντα κύματα που έχεις περάσει!

Tip1: Δεν είναι και για χόρταση!

Tip2: Μέχρι τώρα έχω βρεθεί στο A for Athens μόνο βράδυ. Σίγουρα θέλω να πάω ένα πρωινό/ απόγευμα για καφέ! Πιστεύω πως και την ημέρα θα είναι υπέροχη η θέα!

Ετυμηγορία: Φυσικά και να πάτε! Τέτοια θέα δε χάνεται με τίποτα!
Τιμές: απλό ποτό 6 ευρώ, cocktail 9 ευρώ

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το Neolaia.gr!

Keywords
Τυχαία Θέματα