Neolaia’s Fav | Το αγαπημένο μας δώρο από τον Άγιο Βασίλη!

Η αλήθεια είναι πως πάψαμε να πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη μετά τα πρώτα μονοψήφια χρόνια της ζωής μας. Δε φαντάζεστε πόσο πολύ θα θέλαμε να υπήρχε όμως ένας Άγιος Βασίλης που θα εκπλήρωνε τις ευχές μας ακόμα κι αν έχουμε μεγαλώσει!

Ho Ho Ho

Merry Christmas!!!

Γιώργος Γκριτζάλας

Όχι ένα, αλλά δύο δώρα θα βάλω σαν αγαπημένα. Το πρώτο, είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο του οποίου τη διαδικασία «ανοίγματος» (aka unboxing) τη θυμάμαι με όλη της τη λεπτομέρεια: early wake up, τρέξιμο στο δέντρο, λυσσασμένο unboxing, άμεση εύρεση μπαταριών, σπάσιμο νεύρων

στους γύρω μου κτλ κτλ. Το δεύτερο, που ευθύνεται για όλα όσα μου συμβαίνουν τη σήμερον ημέρα, είναι ένα SEGA Mega Drive, με δώρο cartridge που είχε τα εξής: ένα 2D Sonic, ένα ραλλάκι και ένα ποδοσφαιράκι. Ποτέ δεν κατάφερα να τα τερματίσω, αλλά… Μπάι φαρ πιο αποδοτικό δώρο, που έλεγε και η διαφήμιση…

Γιώργος Τσαλίκης

Έξι χρονών, χωρίς videogames, χωρίς τίποτα, είχα πάρει από τον Άγιο, μία παιδική χαρά (!) playmobiles. Έτσι, μετά το σπίτι από τα lego, μετά τις κρεβατοκάμαρες και τα αμάξια, είχα εξασφαλίσει και την ευτυχία των παιδιών της οικογένειας playmobile. Ατέλειωτη χαρά, με πράγματα απλά!

Τερέζα Λίτσα

Ο Άγιος Βασίλης είναι στο μυαλό όλων μας ως μια παιδική ανάμνηση. Κάποια στιγμή όλοι πιστέψαμε λίγο ή πολύ σε αυτόν στη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας. Θυμάμαι μια παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν ήμουν (αρκετά) μικρή να χτυπάει η πόρτα του σπιτιού μας, να πηγαίνω να ανοίξω και να βλέπω ένα δώρο στην πόρτα. Αμέσως κατάλαβα ότι πέρασε ο Άγιος Βασίλης και εγώ χαρούμενη που είδα το δώρο φώναξα «ευχαριστώ Άγιε Βασίλη!!». Μετά από χρόνια έμαθα για το τρέξιμο που είχε ρίξει ο μπαμπάς μου για να μη φανεί ποιος άφησε πραγματικά το δώρο, αλλά δεν παύει να είναι η απόδειξη της σημασίας να πιστεύεις ως παιδί στον Άγιο Βασίλη. Χρειάζονται κι αυτές οι στιγμές στη ζωή μας, δε νομίζετε;

Στέλλα Γεωργίου

Τα πιο όμορφα δώρα, τότε που πραγματικά είχαν αξία ήταν όταν ήμουνα μικρή. Κάθε Παραμονή μαζευόμασταν όλα τα ξαδέλφια, πιτσιρίκια όλοι τότε και με το που άλλαζε ο χρόνος κάποιος από τους μεγάλους ντυνόταν Άγιος Βασίλης και μπούκαρε στο σπίτι με τη σάκα του. Αξέχαστες στιγμές! Έχει όμως και συνέχεια… γυρίζοντας σπίτια μας, αφήναμε πάντα ένα παπούτσι κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν φύγουμε και ο Άγιος Βασίλης μας είχε αφήσει χρήματα!

Γιάννης Καπογιάννης

Πωρωμένος με την τεχνολογία σίγουρα τα καλύτερα δώρα είναι υπολογιστές, έτσι λοιπόν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μου έχουν κάνει είναι ένας apple iMac. Το καλύτερο δώρο που έχω κάνει όμως την πρωτοχρονιά ήταν ένα ζευγάρι εσώρουχα από την Victoria’s Secret στην τότε αγαπημένη μου.

Ίρινα Δεφαράνου

Επειδή ο Άγιος Βασίλης δεν μου χαλάει ποτέ χατίρι, φέτος που του ζήτησα κάτι λίγο πιο απαιτητικό από τις άλλες χρονιές περιμένω να μη μου το παίξει δύσκολος. Παρ’ όλα αυτά για να μην τον κακοκαρδίσω, άμα δεν μπορεί να μου πραγματοποιήσει την πρώτη μου επιλογή, του έχω μια λίστα χαμηλής προτεραιότητας με τα εξής: ένα σπιτάκι δίπλα σε λίμνη στην Αυστρία ή δωροεπιταγή 100.000 ευρώ στο ΙΚΕΑ.

Και για να σοβαρευτώ λίγο, το μόνο που ζητάω από τον Άγιο Βασίλη είναι να φροντίσει να μην πάθουν τίποτα οι άνθρωποι που αγαπάω πάρα πάρα πολύ!!! Α και world peace… (αν δεν έβαζα ατάκα καλλιστείων πώς θα έμπαινε καλά το ’13;;;)

Αλέξης Μαυραγάνης

Σε τέτοιες εποχές τα δώρα είναι πολύ χρήσιμα, όχι μόνο τα υλικά αλλά και τα πνευματικά και ψυχικά. Το καλύτερο δώρο, εκτός από την «γερανάρα» που είχα κάποτε λάβει ως πιτσιρικάς και είχα ξετρελαθεί είναι αναμφισβήτητα η πνευματική πληρότητα και ο εφοδιασμός με διάθεση για δημιουργία, η πορεία του 2013 θα δείξει αν μας τα φέρει τα δωράκια αυτά ο… «Άγιος Βασίλης» – που ελπίζω να μη μοιάζει με τον Πρωθυπουργό που φέρνει τη συνοδευόμενη από λαϊκές θυσίες δόση – καθώς στην πράξη το διαπιστώνεις.

Μαρίτα Λαμπίδη

Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι χειροπιαστό να αναφέρω… Ίσως γιατί όλα τα πολύτιμα ή μη πράγματα που μου έχουν όλα αυτά τα χρόνια χαρίσει, αποκτήσανε για μένα αξία, μόνο δίπλα στις αγκαλιές, τα φιλιά και τα χαμόγελα που τα συνόδεψαν… Τελικά μου μένουν να θυμάμαι τα συναισθήματα και όχι τα καθ’εαυτά αντικείμενα… Αφήστε που εάν το αναλύσω βαθύτερα μέσα μου, θα ομολογήσω ότι ποτέ δεν με συγκίνησε αληθινά κάποιο «υλικό» δώρο του Άγιου Βασίλη, όσο η « άυλη» χαρά που μου προσφέρει, όταν μου δίνει την ευκαιρία στις γιορτές να κάνω ακόμα περισσότερες βόλτες, ακόμα πιο απροσχεδίαστα ταξίδια και ακόμα πιο ατελείωτα γέλια με τους φίλους μου.

Κωνσταντίνα Πυρνοκόκη

Τα δώρα των Χριστουγέννων, όταν σταματούν να έρχονται σε σακούλα Jumbo, μετά δηλαδή από την ηλικία που ξέρεις πια ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, χάνουν λίγο τη λάμψη τους. Γίνονται πιο τυπικά, πιο «άντε τώρα να βρω δώρα για όλη την οικογένεια και γίνεται χαμός στην Ερμού!» και γενικά το κουτάκι που τελικά θα ανοίξεις ίσως να μην είναι και ό,τι πραγματικά χρειαζόσουν τη δεδομένη στιγμή. Αυτό όμως που σίγουρα μετράει είναι εκείνη η ώρα που θα καθίσετε όλοι μαζί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα αρχίσετε να παίρνετε τα δώρα από τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και να σκίζετε τα περιτυλίγματα. Εκεί ίσως ακούγονται και οι πρώτες ευχές για τη χρονιά που είτε μόλις μπήκε είτε θα μπει σε λίγες ώρες και που ανυπομονούμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Για μένα αυτό είναι το καλύτερο δώρο, εκείνο που μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σε ό,τι περιτύλιγμα και να μπαίνει. Καλή μας χρονιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα