Stay or Go | Να μείνω ή να φύγω;

09:34 7/11/2012 - Πηγή: Neolaia

Όλο και περισσότεροι αποκτούν πλέον το δίλημμα «να μείνω ή να φύγω» βλέποντας την κατάσταση στη χώρα μας να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Αφορμή για το κείμενο αυτό είναι ένα άρθρο που διάβασα χτες με τίτλο «Μου διώχνετε τους φίλους μου» στο Rednotebook. Το άρθρο αναφερόταν στους νέους που ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει η προτροπή να μείνουμε στην Ελλάδα, προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο. Και πάνω που αρχίζει να σου επαναφέρει

το δίλημμα «μένω ή φεύγω» (που τείνει να γίνει γνωστότερο του «να ζει κανείς ή να μη ζει») βλέπω σχόλιο κάτω από το άρθρο που παρέπεμπε σε ένα site με τίτλο «Stay or go» και είναι ουσιαστικά ένα φόρουμ με άτομα που έχουν ανάλογους προβληματισμούς. Αρκετά ενδιαφέρον, ο καθένας εκφράζει τη γνώμη του, περιγράφει την περίπτωσή του και συνομιλεί με άτομα που μπορεί να τον καταλαβαίνουν περισσότερο.

Σαν θέμα από μόνο του είναι πολύπλοκο. Δεν είναι μια απόφαση που παίρνεις στο λεπτό και σίγουρα δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή. Εξαρτάται από το τι θέλεις από τη ζωή σου, πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου, αλλά και από το πόσο στηρίζεις την απόφασή σου. Τίποτα δε γίνεται αν δεν το θέλεις. Και αυτό ισχύει είτε πεις «μένω» είτε πεις «φεύγω». Και τα δυο έχουν δυσκολίες και το ξέρεις.

Όχι, δεν πεινάνε όλοι στην Ελλάδα (κι ας ανεβαίνουν τα ποσοστά της ανεργίας και της φτώχειας).

Όχι, δε βρίσκεις δουλειά με το που φύγεις από την Ελλάδα.

Όχι, δεν είσαι απαραιτήτως ήρωας αν πεις μένω για τη χώρα μου.

Όχι, δεν είσαι λιποτάκτης αν αναζητήσεις την τύχη σου σε άλλη χώρα.

Γενικό συμπέρασμα; Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο και τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν. Ας αφήσουμε πλέον στην άκρη τη βολή μας και ό,τι και να κάνουμε ας είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για ένα καλύτερο αύριο.

*Μην ξεχνάτε το βίντεο του Neolaia, Νέοι και Κρίση | Θα έφευγες στο εξωτερικό;

Keywords
Τυχαία Θέματα