Your Voice | Η Έλενα Παπαρίζου μιλάει για το Aids [video]

19:53 3/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, η  Έλενα Παπαρίζου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Your Voice του MAD TV, με θέμα «STOP AIDS», η οποία μεταδόθηκε ζωντανά την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό την προσωπική της εμπειρία με φορείς του HIV, ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, όπου μεγάλωσε, περιλαμβάνει ειδικό

μάθημα σχετικά με την ενημέρωση και την έγκυρη πρόληψη των νέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Παπαρίζου μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία με φορείς του AIDS, είπε: « Βέβαια κι έχω φίλους που έχουν κολλήσει AIDS. Πρώτη φορά έμαθα, όταν ήμουν 16, ότι ένας φίλος μου έχει AIDS. Δεν μ’ έχει ενοχλήσει ποτέ εμένα προσωπικά, τους αγκαλιάζω και τους φιλάω κανονικά». Επίσης, όσον αφορά το θέμα της ενημέρωσης των νέων για τον ιό, η Έλενα δήλωσε πως πρέπει να καθιερωθεί στα ελληνικά σχολεία ειδικό μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών και συνέχισε λέγοντας: «Στη Σουηδία, μας μαθαίνουν από τη Δευτέρα Γυμνασίου πώς να χρησιμοποιούμε το προφυλακτικό σωστά και τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια».

Τέλος, στην εκπομπή έπαιξε το κομμάτι “Why”, το οποίο είχε ερμηνεύσει στο Mad Secret Concert, και έχει γράψει η ίδια με αφορμή το AIDS, και είναι για έναν άνθρωπο που μιλάει στον εαυτό του και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι έχει HIV.

Παρέα  με την Έλενα Παπαρίζου και τη Μαίρη Συνατσάκη στο studio της εκπομπής παρευρέθηκαν ειδικευμένοι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα τηλεθεατών σχετικά με το φλέγον ζήτημα της μάστιγας του αιώνα, το AIDS και ενημέρωσαν για την έγκυρη πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα προβληθεί και δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής YOUR VOICE, με θέμα “STOP AIDS”, όπου παρέα με τη  Μαίρη Συνατσάκη στο studio, θα βρίσκονται καλεσμένοι εθελοντές κι εκπρόσωπος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, για ν’ απαντήσουν στα ερωτήματα τηλεθεατών, που θα προκύψουν είτε μέσω της επίσημης σελίδας του MAD TV στο facebook είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή στο παραπάνω βίντεο!

Δ.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα