Α. Τσίπρας | «Το Μνημόνιο έχει τελειώσει»

17:48 30/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Στο γερμανικό περιοδικό «Stern» μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ακύρωση του Μνημονίου:

«Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει είτε θα θέσει

ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο. Tο Μνημόνιο έχει τελειώσει. O λαός επιλέγει το τέλος ενός δρόμου που οδηγεί στην καταστροφή», δήλωσε σχετικά.

«Δεν είμαι νεκροθάφτης της Ευρώπης. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. Σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», απάντησε όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό που του δίνουν τα διεθνή Μέσα.

Σχετικά με το πολιτικό του πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για όχι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, ακύρωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με κατάργηση μάλιστα της σχετικής Αρχής και δημιουργία αποτελεσματικότερου κράτους μέσω μεταθέσεων και οργανωτικών αλλαγών χωρίς τη δημιουργία νέας στρατιάς ανέργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα