Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια | Όλες οι πληροφορίες

19:52 7/2/2012 - Πηγή: Neolaia

5 Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια ή αλλιώς Γεωργικές σχολές στις αντίστοιχες περιφέρειες, προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την Οργάνωση και τη Λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα».

Πληροφορίες από την εφημερίδα «Δημοκρατία», αναφέρουν πως οι απόφοιτοι των σχολών θα παίρνουν κανονικά το απολυτήριο, αντίστοιχο με αυτό το οποίο κατέχουν οι μαθητές στα Τεχνικά Λύκεια, όπως επίσης και Πράσινο Πιστοποιητικό, που θα αποτελεί βεβαίωση

για τις γνώσεις που απέκτησαν στην ειδικότητα την οποία επέλεξαν.

Μάλιστα η φοίτηση θα διαρκεί τρία χρόνια. Ωστόσο κάθε Γεωργική Σχολή θα έχει σαν στόχο την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του αγρότη.

Για το πρόγραμμα σπουδών και τα διδακτικά βιβλία, την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι μαθητές που φοιτούν στα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια, θα διδάσκονται και μαθήματα Γενικής Παιδείας.

Στις Γεωργικές σχολές θα αποσπώνται καθηγητές των Ενιαίων Λυκείων ώστε να μπορέσουν να καλύψουν την ύλη των μαθημάτων αυτών.

Την διδασκαλία των εξειδικευμένων μαθημάτων που έχουν να κάνουν με τα αγροτικά επαγγέλματα, θα αναλάβουν καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα αποσπώνται από τα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ακόμη όσοι μαθητές ενδιαφέρονται για να φοιτήσουν στα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα έχουν δωρεάν στέγαση και σίτιση εντός των σχολών, ενώ δικαίωμα εγγραφής έχουν και αλλοδαποί πολίτες.

Τέλος για την φοίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν δίδακτρα υπό τη μορφή του τέλους εγγραφής, το κόστος της οποίας θα καθορίσουν τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας.

Σύμφωνα με το e-geoponoi.gr τα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια ξεκινούν από το Σεπτέμβριο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα