Αλλαγή σελίδας χωρίς έξοδο από την εσωστρέφεια‏

19:48 20/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Είχα σκοπό να πω νωρίτερα μερικά πράγματα για την αλλαγή σελίδας του Παναθηναϊκού, αλλά με ενδιέφερε κι η αντίδραση διαφόρων σχετικών και άσχετων που εμφορούνται από ποικιλία προκαταλήψεων για τα εσωτερικά τεκταινόμενα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ, Κι όπως το περίμενα η απουσία «Τζίγκερ» από την «παράδοση-παραλαβή» οδήγησε πολλούς στο να πλέκουν σενάρια περι εικονικής αποχώρησης του και πιθανής επανόδου του σε σύντομο χρόνο.

Φυσικά,

όλα τα σενάρια για την εικονικότητα της νέας πραγματικότητας, στηρίζονται στην αδυναμία της νέας ημέρας και του Γιάννη Αλαφούζου που τη συμβολίζει, να αποδείξει ότι μπορεί να υποστηρίξει την αλλαγή, ακόμα κι αν ο «πράσινος» κόσμος δεν ανταποκριθεί, λόγω κρίσης, στα επίπεδα που θα μπορούσε να το κάνει σε καλύτερες εποχές. Αυτό είναι που δίνει τροφή σε σενάρια επιστροφής της πρώην ιδιοκτήτριας οικογένειας σε όσους ξεφεύγουν από τα πλαίσια της λογικής κριτικής στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το έργο του. Η προσφορά του οποίου, αν και γινόταν στη βάση καλών προθέσεων, υπολοιπόταν πράγματι σημαντικότατα από όσα είχε ψυχικά γενναιόδωρα δώσει στην ομάδα ο «γερόλυκος» επικεφαλής προκάτοχός του, Γιώργος Βαρδινογιάννης, γνωστός από τα χρόνια της νιότης του και αργότερα της κυριαρχίας του στο κοινωνικό και αθλητικό σκηνικό της χώρας, κι ως «καπετάνιος»!

Μόνος τρόπος για να μην επιβεβαιωθούν οι «κασσάνδρες», να αποφασίσει ο κ. Αλαφούζος να μειώσει τα επικοινωνιακά τρικ και να βάλει κερισσότερα χρήματα στο μίγμα, έστω και μόλις τελειώσει η προθεσμία ενίσχυσης της «Πράσινης Συμμαχίας» και του Συλλόγου μέσω των διαρκείας. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα κι αν προχωρήσει η αλλαγή σελίδας δε θα μπορέσει να φτάσει πολύ μακριά ή έστω, τουλάχιστον, δε θα καταφέρει το πλέον σημαντικό, να απομακρύνει τον Παναθηναϊκό από την εσωστρέφεια.

Κι αυτό, αν ήταν δυνατόν να καταστεί εφικτό, θα ήταν – θα είναι – το μεγαλύτερο δώρο για την «πράσινη οικογένεια»!

Keywords
Τυχαία Θέματα