Απόψεις | Απόσυρση της υποψηφιότητας Μαλέλη με τη ΔΗΜΑΡ

20:22 29/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Προτιμά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του ο Διευθυντής του STAR

Υπαναχωρεί από την αρχική απόφασή του να είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σταμάτης Μαλέλης. Ο «πατέρας των τηλε-παραθύρων» της ελληνικής τηλεόρασης , όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, επιλέγει τελικά να εξαντλήσει το χρόνο που προβλέπεται στο συμβόλαιό του με το STAR, το οποίο λήγει στο τέλος του 2012, αντί της καθόδου του στην ενεργό πολιτική με το κόμμα του φίλου του Φώτη Κουβέλη.

Οι δύο πλευρές, πάντως, φέρονται να έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν

στενά στο επικοινωνιακό πεδίο από τη στιγμή που θα κηρυχθεί κι επίσημα η προεκλογική περίοδος, παρότι ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού STAR, δε θα συμπεριληφθεί, τελικά, στα ψηφοδέλτια της δημοσκοπικά καλπάζουσας ΔΗΜΑΡ.

Οι φήμες που έγιναν είδηση

Οι φήμες περί υποψηφιότητας του κ. Μαλέλη είχαν, πρόσφατα, επιβεβαιωθεί, όταν προ εικοσαημέρου η πρώην σύζυγός του Μαρία Σταματέρη είχε δώσει στη δημοσιότητα την είδηση ότι ο Mr. tv θα ζητήσει τη ψήφο των ελλήνων πολιτών, εγκαταλείποντας τη Διεύθυνση του STAR και τη δημοσιογραφία. Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τη σχετική ανακοίνωση της κ. Σταματέρη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Μίλα», ο κ. Μαλέλης, παρενέβη στα πολιτικά πράγματα με άρθρο του για το τι δέον γενέσθαι μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου και για την ανάγκη ανάληψης των ηνίων της χώρας από την «Αριστερά της ευθύνης»!

Οι λόγοι της υπαναχώρησης

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, όμως, αντιμετωπίστηκε με αμηχανία και εμφανή προβληματισμό, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τη διοίκηση και την ιδιοκτησία του καναλιού που διευθύνει. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, τα διαφημιστικά έσοδα μειώνονται διαρκώς και το ρίσκο αποχώρησης του σημαντικότερου παράγοντα διεύθυνσης του τηλεοπτικού σταθμού πολύ μεγάλο. Το ίδιο μεγάλες υπήρξαν κι οι πιέσεις προκειμένου να αλλάξει την απόφασή του να πολιτευτεί ο Σταμάτης Μαλέλης.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει και το παχυλό συμβόλαιό του με το σταθμό. Ο κ. Μαλέλης φαίνεται να αντιλήφθηκε πως μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα μπορέσει να ξαναβρεί ανάλογα χρήματα στη σπαρασσόμενη ελληνική τηλεόραση, αν δεν κατάφερνε τελικώς να εκλεγεί και να καταλάβει ένα από τα τριακόσια έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου. Όλα αυτά μαζί, οδήγησαν τον Σταμάτη Μαλέλη στην απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής και να συνεχίσει στη διεύθυνση του STAR,τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, που λήγει και το συμβόλαιό του.

Από τον ΓΑΠ στον Κουβέλη

Το «σαράκι» της πολιτικής ο Σταμάτης Μαλέλης το έχει από τα φοιτητικά του χρόνια, ενώ από τις αρχές και μέχρι και λίγο μετά τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας βρέθηκε στο

πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε δηλώσει πως μέχρι το 2007 έγραφε τους πολιτικούς λόγους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τότε όμως απογοητεύτηκε και πήρε τις αποστάσεις του από το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα