ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης | Απεργούν στις 4 Απριλίου οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί!

20:23 21/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Στις 4 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία από το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε σε γενική τους συνέλευση σε συντονισμό μαζί με Συλλόγους εκτάκτων ΤΕΙ της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν καθυστερήσεις των δεδουλευμένων τους (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2011 και όλο

το 2012), καθώς και την περαιτέρω μείωση των πιστώσεων. Όπως επισημαίνουν αυτό θα οδηγήσει στη μη ύπαρξη έκτακτου εκπαιδευτικού το χειμερινό εξάμηνο που έρχεται και σε σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εφόσον βέβαια δεν συνοδεύεται από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακόμη οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μεθόδευση κατάργησης τμημάτων μέσα από την εφαρμογή εισαγωγής των φοιτητών σε Σχολές, διότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την κάλυψη της φοίτησης του σημερινού αριθμού των εισακτέων.

Ωστόσο σε αναφορά του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Αβραμίδης λέει πως στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί μειώσεις στις διδακτικές τους ώρες κατά 60% και την ίδια στιγμή σε ένα μόνο μάθημα (στατιστική) έχουν γραφτεί 750 σπουδαστές.

Τέλος λοιπόν, οι μόνιμοι καθηγητές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης φτάνουν τους 280, σε αντίθεση με το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό που μειώθηκε το 2012 στους 550, ενώ το 2011 ήταν στους 970.

Ίσως είναι σύμπτωση η 24ωρη απεργία των έκτακτων καθηγητών την ίδια ημέρα που φημολογείται ότι θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές 2012. Ποια η άποψή σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα