Εγκλήματα με αυτόπτη μάρτυρα το… Skype!

19:23 26/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Πολλά εγκλήματα, όπως φόνοι και αυτοκτονίες έχουν διαπραχθεί κατά καιρούς καθώς τα θύματα ή οι αυτόχειρες επικοινωνούσαν ζωντανά στο Skype. Πάραυτα μπορεί ένα έγκλημα με αυτόν τον τρόπο να έχει αυτόματα μάρτυρες, αλλά δεν αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο γιατί απουσιάζει η επιλογή record και η αποθήκευση ιστορικού για μεγάλα διαστήματα, όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται στο διαδίκτυο.

Κάποια παραδείγματα από τέτοια περιστατικά είναι μια γυναίκα από τη Νορβηγία, η οποία σκότωσε το παιδί της ενώ μιλούσε στο

Skype με το φίλο της. Επίσης, η  η Κιανγκ Λιου, Κινέζα φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο στον Καναδά καθώς μιλούσε με το φίλο της στο Skype, κάποιος παραβίασε την πόρτα της, μπήκε μέσα και τη σκότωσε λίγο πριν διακοπεί η εικόνα, πιθανότατα από το δολοφόνο της. Άλλη μία περίπτωση ήταν αυτή του Άντριαν Ρόουλαντ, Βρετανού πωλητή ο οποίος αυτοκτόνησε στην Ινδία μπροστά στα μάτια της φίλης του, η οποία παρακολουθούσε μέσω Skype από την Αγγλία.

Το Skype δεν είναι τηλεφωνική εταιρεία, αν και μερικές φορές αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο όγκος των κλήσεων από το Skype παρά οι κλήσεις από τηλεφωνικές γραμμές. Λόγω της έλλειψης της επιλογής record, η οποία βέβαια υπάρχει μόνο όταν ο χρήστης αγοράσει ένα συγκεκριμένο software και το τοποθετήσει και δίνει δυνατότητα record έως και 15 λεπτά, πολλά κυκλώματα οργανωμένων εγκλημάτων κλείνουν τις δουλειές τους μέσω Skype. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να ξεφύγουν από τις αρχές και αποτελεί τον κυριότερο λόγο για την πρόθεση της Ινδίας, της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας να κλείσουν τις υπηρεσίες του Skype.

Keywords
Τυχαία Θέματα