Ελλάδα-Γερμανία: είναι απλά ένα παιχνίδι!

11:53 22/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για το Euro 2012 και μάλιστα όχι για τον καθαρά αγωνιστικό λόγο.

Από τη στιγμή που μάθαμε ότι θα παίξουμε με τη Γερμανία, ο τύπος και πολλοί φίλαθλοι με τη σειρά τους άρχισαν τα «μολών λαβέ» με στόχο την Άνκελα Μέρκελ, συνδέοντας την πολιτική κατάσταση της χώρας με το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια το σχολίασε

ο γερμανικός τύπος και φτάσαμε σήμερα να μιλούν όλοι για αυτό και να δηλώνουν ακόμα και αυτοί που δεν παρακολουθούν ποδόσφαιρο πως θα στηρίξουν την Εθνική που θα τα βάλει με τους κακούς Γερμανούς. Ακόμα και αν στην αρχή είχε πλάκα όλο αυτό, δε νομίζετε ότι γινόμαστε λίγο υπερβολικοί; Παρόλο που είμαι σίγουρη πως και οι παίκτες θα παίξουν το 120% των δυνατοτήτων τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ακόμα και αν κερδίσουμε τη Γερμανία, δε θα είμαστε την επόμενη μέρα ξεχρεωμένοι. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε να νιώσουμε εθνική υπερηφάνεια από ένα παιχνίδι, ή ακόμα χειρότερα να φτάσουμε να μιλάμε για «αντίσταση στη γερμανική κατοχή». Η μοναδική κατοχή που θα υπάρχει σήμερα, είναι η κατοχή της μπάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα