Έρευνα | Βρίσε για την καταπολέμιση του πόνου!

17:51 1/12/2011 - Πηγή: Neolaia

Έχεις χτυπήσει και πονάς πολύ; Θέλεις αυτό το «κάτι» για την καταπολέμηση του πόνου σου; Άρχισε τα βρισίδια, βγάζοντας το άχτι σου και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.

Όχι δεν το λέω εγώ αλλά μια μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο Keele, η οποία εξηγεί πως το «χώσιμο» λειτουργεί σαν παυσίπονο. Συγκεκριμένα πολύ καλύτερα αποτελέσματα θα έχουν όσοι δεν συνηθίζουν να βρίζουν.

Οι επιστήμονες προκειμένου να δοκιμάσουν αυτή την θεωρία τους αυτή, έβαλαν εθελοντές φοιτητές να τοποθετήσουν το χέρι τους σε έναν κουβά με παγωμένο νερό, εφόσον παράλληλα έβριζαν ατελείωτα.

Στη συνέχεια επανέλαβαν

τη διαδικασία αυτή  -χωρίς να βρίζουν- απλά χρησιμοποιώντας πιο «soft» φράσεις.

Η ομάδα των επιστημόνων έβγαλαν συμπέρασμα πως οι φοιτητές βρίζοντας, μπόρεσαν να κρατήσουν περισσότερη ώρα το χέρι τους στο παγωμένο νερό, ανακαλύπτοντας πως ο πόνος γίνεται πιο ανεκτός.

Η μέθοδος αυτή όντως διαπίστωσαν πως ήταν πιο αποτελεσματική σε φοιτητές που δεν συνηθίζουν τα βρίζουν στη ζωή τους. Οι παλμοί της καρδιάς ανέβαιναν όσο οι φοιτητές έβριζαν, δείχνοντας έτσι μια αύξηση της επιθετικής τους συμπεριφοράς, όπως συμβαίνει σε έναν καβγά.

Τέλος ο  Δρ. Ρίτσαρντ Στίβενς δηλώνει πως, «Το βρίσιμο υπάρχει εδώ και αιώνες και αποτελεί παγκόσμιο γλωσσικό φαινόμενο».

Οπότε ισχύει η φράση, «βρίστε κάνει καλό.».

Keywords
Τυχαία Θέματα