Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 29/10-4/11/12

Πανσέληνος στον Ταύρο και υλοποιώντας το όνειρο

Από την Λίλιαν Σίμου

Λίγο πριν το τέλος του Οκτωβρίου, η Πανσέληνος ενισχύει τον άξονα του Ταύρου με τον Σκορπιό, έναν άξονα για τον οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί και θα συζητήσουμε στο μέλλον με νέες προσεγγίσεις.

Την Δευτέρα λοιπόν, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, η Πανσέληνος σχηματίζεται στον ουράνιο θόλο. Μία σταθερή και φωτεινή Πανσέληνος, όπου η Σελήνη στο ζώδιο έξαρσης, είναι γεμάτη φως, συναισθηματική ένταση, ανάγκες δυνατές και απαιτητικές. Η επιθυμία για απόλαυση, χαρά,

άγγιγμα, αίσθηση και επαφή, είναι επιτακτική και ο Ήλιος στον Σκορπιό, σε σύνοδο με τον Κρόνο, μας πληροφορούν για την επιθυμία να καλύψουμε τις συναισθηματικές επιθυμίες, είτε για να παραμείνουν μυστικές, είτε για να κερδίσουμε χρόνο, είτε από φόβο ή εμμονή.

Μία κρίση μεταξύ του «έχω» και «κατέχω», φέρνει ανασφάλεια, αλλά παράλληλα φέρνει και πείσμα, προκειμένου να διατηρηθεί ό,τι έχουμε κερδίσει, υλικά ή συναισθηματικά.

Όποιος είναι σημαντικός για μας, μπαίνει στο μικροσκόπιο και εξετάζεται. Λίγο μετά την ανάγκη για μία νέα αρχή που περιγράψαμε στο άρθρο μας εδώ, η Πανσέληνος φωτίζει τα σημεία που αγγίζουν τον καθένα μας.

Τα στοιχεία που συνδέονται με την Πανσέληνο είναι ευνοϊκά:

Πρώτη έρχεται η θετική όψη προς τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα… Θα λέγαμε πως είναι μία ρομαντική φάση της Σελήνης, ονειρική και αρκετά ευχάριστη, που όμως δεν χάνει το μέτρο, από το Κρόνος μπορεί να βάλει όρια στην ουτοπία του Ποσειδώνα. Ο Χείρωνας, λειτουργεί σαν ένα βάλσαμο στην ψυχή που πονά ή δεν βρίσκει την ικανοποίηση που προσδοκά άμεσα. Καθώς οι καθυστερήσεις, όπως και οι φοβίες απέναντι σε ό,τι έχουμε και φαίνεται πως χάνουμε, είναι εμφανείς. Ωστόσο, μπορούμε να τις ξεπεράσουμε, αν ξεπεράσουμε τις εξαρτήσεις, όπως σηματοδοτεί ο Ήλιος με τον Κρόνο, μέσα από την υλοποίηση ενός ονείρου, μίας έμπνευσης και μίας καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανάλογα με τα ταλέντα και τις ικανότητές μας.

Δεύτερο ευνοϊκό στοιχείο είναι οι θετικές γωνίες προς τον Πλούτωνα… Ο Πλούτωνας και ο Χείρωνας, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο άρθρο μας εδώ, είναι η θεραπευτική αναγέννηση της επόμενης διετίας. Επομένως, και στην περίπτωση της επιθυμίας για ασφάλεια και του φόβου της απώλειας, έρχονται να συμβάλουν, προσφέροντας πίστη, μαχητικότητα, ανανέωση και αντίσταση, απέναντι σε ό,τι μας απειλεί συναισθηματικά ή υλικά.

Δύο αδυναμίες στον ουράνιο χάρτη δεν περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την δυναμική της Πανσελήνου, καθώς δεν συνδέονται άμεσα μʼ αυτήν.

Πρώτο έρχεται το τετράγωνο του Ερμή (στην αδυναμία του στον Τοξότη την ίδια ημέρα) σε τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα. Ψέματα, ουτοπίες, πλάνες ιδέες και πολλές υποσχέσεις που δεν τηρούνται, αλλά και λόγια ή γραπτά που πληγώνουν, είναι εύκολο να μας βυθίσουν στην σύγχυση και να μας παρασύρουν εκεί που η φαντασία οδηγεί κι όχι η λογική. Προσοχή λοιπόν σε συμβόλαια, συμφωνίες, συναλλαγές αλλά και κάθε είδους συνεννοήσεις ή ανταλλαγή ιδεών.

Δεύτερη δύσκολη όψη,

Keywords
Τυχαία Θέματα