Εβδομαδιαίες προβλέψεις 12-19/11/12 και η έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό

από την Λίλιαν Σίμου

Και ήρθε η ώρα της πρώτης έκλειψης στον σταθερό σταυρό και μάλιστα στο ζώδιο του Σκορπιού, ένα ζώδιο που κυβερνά για πολλούς λόγους την εποχή μας. Ο Β. Δεσμός της Σελήνης από τα τέλη του καλοκαιριού είναι πλέον στο περιβάλλον του ζωδίου και ο Κρόνος από τις 6 Οκτωβρίου. Η έναρξη των εκλείψεων στο ίδιο ζώδιο είναι το εναρκτήριο λάκτισμα μίας νέας εποχής, στην οποία θα αναφερθούμε σε ένα μελλοντικό θέμα.

Η εβδομάδα στέφεται από μία ιδιαίτερη έκλειψη, αυτή στις 22 μοίρες του Σκορπιού στις 14/11 και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης για νέους

δρόμους, μέσα από απώλειες και δυσκολίες, φόβους ή ανησυχίες, όπως συμβαίνει κάθε φορά που επιδιώκουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και ένα ταξίδι προς το άγνωστο.

Μία σωστή αρχή ξεκινά από ένα τέλος. Αυτό το τέλος έρχεται και ήδη η έκλειψη σημειώνει τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία μας.

Για τα χαρακτηριστικά που αγγίζουν την χώρα μας μέσω αυτής της έκλειψης και τις αλλαγές που επιφέρει, παρακαλώ διαβάστε εδώ.

Βασικά στοιχεία της έκλειψης

Πραγματοποιείται το ξημέρωμα της 14ης Νοεμβρίου και είναι στις 22 μοίρες του Σκορπιού. Πολύ κοντά στον σταθερό αστέρα Unuk Unukhalal, που δεν συνδέεται με θετικές ερμηνείες συνήθως. Ωστόσο ένας αστέρας δεν χρωματίζει ιδιαίτερα τον ουράνιο χάρτη, εκτός κι αν πρόκειται για ένα βασιλικό αστέρα (όπως για παράδειγμα είναι το Ρέγκουλους). Ωστόσο, η μοίρα δηλώνει επιθετικότητα και πιστεύω εκείνο που πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι πως σε κάθε μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, τα γεγονότα φαίνονται έντονα και συχνά, επιθετικά.

Στα στοιχεία που θα ήταν καλό να μείνουμε, είναι πως υπάρχει ανάγκη να ξεπηδήσει ένας νέος σπόρος, μία νέα αρχή. Πρέπει να αλλάξει όμως ένα κεφάλαιο ζωής από τα θεμέλια και να χτιστούν νέες βάσεις.

Παράλληλα, η στροφή στο χθες κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τις εμμονές, τα πάθη και τους φόβους μας. Υπάρχει σύγχυση, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, ασάφεια και ουτοπία. Αλλά μέσα από την αναδρομή, θα βρούμε τις πλάνες και τα ψέματα. Θα τα αναγνωρίσουμε και θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε.

Θα ήταν καλό να εστιαστούμε στην καλλιτεχνική δημιουργική έκφραση, αλλά και στην επιθυμία για ένωση, μέσα από βαθιές και ριζικές αλλαγές πάντοτε. Η επιθυμία για νέα αρχή, μπορεί να ανάψει εξ αρχής την σπίθα του έρωτα, είτε για ένα στόχο, είτε για έναν άνθρωπο. Ο ενθουσιασμός αυτός όμως δεν θα κρατήσει, αν οι δεσμοί της σχέσης έχουν αδυναμίες. Τότε, είναι πιθανόν να έρθει το τέλος, για να κατευθυνθεί ο καθένας προς ένα νέο σύντροφο.

Η έκλειψη σχηματίζει όψη με το μεσοδιάστημα Ουρανού και Πλούτωνα, του μεγάλου μετασχηματισμού και της επανάστασης. Υπογραμμίζει μία ένταση και ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία, αλλά και προκαλεί υπερβολική νευρικότητα, ένα αγώνα αντοχής, δογματισμό και αντιπαραθέσεις, μονόπλευρη οπτική στη ζωή μας. Μπορεί να έρθει η εκπλήρωση μεγάλων έργων, μέσα από προσπάθεια και μεγάλο κόπο. Υπάρχει παράλληλα ο κίνδυνος, λόγω φανατικών αντιλήψεων, έκρυθμων κ

Keywords
Τυχαία Θέματα