Η «Frida» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

16:18 5/2/2013 - Πηγή: Neolaia

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας ανεβαίνει ένα εκπληκτικό έργο της Εster Andre Gonzalez της γαλλομεξικανικής καταγωγής συγγραφέως που καταπιάστηκε με τη ζωή και το έργο της σπουδαίας ζωγράφου Φρίντα Κάλο.

Στο έργο «Frida/Frida» της Ester Gonzalez, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία, παίζουν οι Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Γιάννης Φίλιας.

To συγκεκριμένο έργο είναι ένα είδος καμβά και το ζητούμενο είναι να συλλάβουμε τον εσωτερικό

μονόλογο της καλλιτέχνιδας, της διάσημης μεξικανής Φρίντα Κάλο και την σχέση της με τον κόσμο που την περιβάλλει.

Η Φρίντα Κάλο, γεννημένη το 1907, με ινδιάνικη καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της και ουγγροεβραϊκές ρίζες από την πλευρά του πατέρα της, άρχισε να ζωγραφίζει το 1925, όταν παρέμεινε καθηλωμένη για μήνες στο κρεβάτι έπειτα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που την άφησε τελικά ανάπηρη.

Χαρακτηρίστηκε μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, αν και επισκιάστηκε για κάποιο διάστημα από τη φήμη του συζύγου της, επίσης εξαιρετικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα. Ο Μπρετόν χαρακτήριζε το έργο της «σαν κορδέλα τυλιγμένη γύρω από μια βόμβα» και οι άλλοι υπερεαλιστές υποστήριζαν ότι οι νεανικές της, κυρίως, δημιουργίες ήταν «καθαρός σουρεαλισμός».

Πέθανε μόλις 47 χρόνων. Το σπίτι της στο Μεξικό ονομάστηκε «Μπλέ σπίτι» φιλοξενώντας τα έργα της -εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αυτοβιογραφικά

Keywords
Τυχαία Θέματα