Η ελληνική Ιστορία σε εφαρμογή για iPhone

16:47 29/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Δύο αδέλφια, ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης είναι οι δημιουργοί της εφαρμογής Greece: History & Culture για iPad και iPhone.

Το application αποτελεί το πρώτο (και μάλλον μοναδικό) στο οποίο ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε όλα τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας από την προϊστορία μέχρι και σήμερα.

Τα εργαλεία που παρέχονται στην

αναζήτηση είναι τα εξής:

Search. Στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής παρατίθενται οι περίοδοι και υποπερίοδοι της Ελληνικής ιστορίας, από την Παλαιολιθική Εποχή ως το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, με πληροφορίες για τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις, συνοδευόμενες από αντιπροσωπευτικές εικόνες. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στην εποχή που τον ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας το εργαλείο έρευνας ανά έτος (search by year).

Timeline. Ένα πλήρες χρονολόγιο του Ελληνικού παρελθόντος, από τις απαρχές της κατοίκησης στον Ελλαδικό χώρο ως τον 20ο αιώνα.

Maps. Χάρτης της Ελλάδας με επισημάνσεις των σημαντικότερων ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να βρει σημεία ενδιαφέροντός του, κοντά του ή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Places. Αλφαβητικός κατάλογος με πληροφορίες για τους σημαντικότερους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

People. Αλφαβητικός και θεματικός κατάλογος με βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων του Ελληνικού παρελθόντος, από τον Όμηρο ως τη Μαρία Κάλλας, καθώς και πληροφορίες για πρόσωπα της Ελληνικής μυθολογίας.

Stories. Σ’ αυτό το κεφάλαιο παρατίθενται μερικές από τις γοητευτικότερες ιστορίες του Ελληνικού παρελθόντος, από τον πρώτο μαραθωνοδρόμο ως την πιο εμπνευσμένη πράξη αντίστασης στην κατεχόμενη από τους Ναζί Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα