Ημερολόγια ταξιδιών μέρος 1ο | Λονδίνο

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι το Λονδίνο, αλλά η τέταρτη. Ναι, καλά είδατε. Πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά και πολλή γκρίνια από τους γονείς, οι οποίοι δυστυχώς ακόμη χρηματοδοτούν τα ταξίδια, τύπου «Πήγαινε και κάπου αλλού». Και κάπως έτσι είπα να πάω για ακόμη μία φορά τώρα που η ευρωπαϊκή μητρόπολη είναι στολισμένη για τα Χριστούγεννα.

Όλοι οι δρόμοι λαμπεροί, γεμάτοι κόσμο, χαλαρό και χαρούμενο, ήταν γεμάτοι με μαγαζιά – με πάρα πολύ καλές τιμές

– οι υπάλληλοι και όχι μόνο, ήταν πέραν του δέοντος ευγενικοί. Αυτά μπορούν να τα ακούν οι εδώ εργαζόμενοι, που ΟΚ τους δικαιολογώ εν μέρει γιατί έχουν τα προβλήματα τους, αλλά λίγη ευγένεια δεν βλάπτει. Η φίλη Λίνα, έκανε πάλι το θαύμα της σχετικά με τα ξεχασμένα μαγαζάκια και τα ωραία μπαράκια.

Στα καλύτερα να αναφερθούν το favela chic, με πιο φτηνές και από ελληνική επαρχεία τιμές ( μία κανάτα caipiroska κόστιζε σχεδόν 30 ευρώ), πολύ ωραία μουσική και πολύ ωραίος κόσμος. Επόμενη λύση το underground Freud, με υπέροχα cocktails, ωραία ατμόσφαιρα, αλλά και μπόλικη δόση Ελλάδας. Θα καταλάβετε όταν βρεθείτε στον χώρο. Πήγαμε βέβαια και στα λίγο πιο κυριλάτα στέκια (βλ. Mews), αλλά δεν συστήνω, καθώς άλλα λέει ο κατάλογος στην τιμή και άλλο ποσό έρχεται!

Υ.Γ. Για όσους αισθάνονται παιδιά, μη διστάσετε να πάτε στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Hyde Park, όπου εκεί πραγματικά είναι η χαρά του παιδιού. Ένα μικρό λούνα παρκ, πατινάζ, μικρά μαγαζάκια με ζαχαρωτά, στολίδια και φαγητά. Και όλα αυτά; Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Green Park.

Keywords
Τυχαία Θέματα