Κ. Αρβανιτόπουλος | Σχετικά με τις περικοπές των μισθών των εκπαιδευτικών

15:49 28/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Εξηγήσεις έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος για τις μειώσεις των μισθών των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Στην Επίκαιρη Ερώτηση που έγινε από την κ. Δριτσέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι ίσχυσε ό,τι προβλέπεται νομοθετικά – από νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης – στη μνημονιακή εποχή για την εξίσωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων της εκπαίδευσης με τους ιδιωτικούς και ότι συνεπώς δε να ισχύσει κάτι

διαφορετικό.

Αναλυτικότερα, η κ. Δριτσέλη κατήγγειλε τις ραγδαίες μειώσεις των μισθών των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και την «απόδοση βαθμών από τα λογιστήρια των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων -κάτι που αποτελεί αντιποίηση αρχής». Υπογράμμισε, ακόμα, πως η μείωση των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η οποία ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ συνολικά, έχει ως συνέπεια και τη μείωση των φορολογικών εσόδων για το κράτος.

Επεσήμανε, δε, πως «την ίδια στιγμή, τα δίδακτρα δεν έχουν μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ, ενώ μονάχα στην Ανατολική Αττική είχαμε 67 απολύσεις»!

«Οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων και είναι εφαρμοστέες ευθέως αφότου ίσχυσαν. Αυτό είναι το θεσμικό πλαίσιο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με τις αιτιάσεις της κ. Δριτσέλη για τα μισθολογικά των εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα. Ο υπουργός Παιδείας στάθηκε δηλαδή στο ότι «βάσει του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις που εφαρμόζονται στους δημοσίους εκπαιδευτικούς, είναι άμεσα εφαρμοστέες και στους ιδιωτικούς -κάτι που ενέκρινε και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Στο πλαίσιο δε αυτό, «η τήρηση του νόμου ήταν μονόδρομος». Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπενθύμισε, περαιτέρω, πως «πάγιο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ήταν η σύνδεσή τους με τους δημόσιους. Αυτό ισχύει και σήμερα -αλλιώς υπάρχει ο φόβος, μέσα απ’ τους νόμους της αγοράς, να υποστούν και μεγαλύτερες μειώσεις». Κατέληξε, μάλιστα, σημειώνοντας πως με δική του επιστολή προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, τους ζήτησε «να μην προχωρήσουν σε μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών εάν δεν υπάρχει ανάγκη -αλλά και αν υπάρχει, να γίνει σταδιακά, με τρόπο που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα