Κάνε μάθημα σε σχολείο χωρίς… αίθουσες | Αποκλειστικά στην Σουηδία

12:54 19/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς για το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, αλλά κάτι τέτοιο είναι αλήθεια πως δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό. Οι Σουηδοί εκπαιδευτικοί μάλλον χαίρουν μεγάλης επινοητικότητας γι’ αυτό και δημιούργησαν το πρώτο σχολείο χωρίς αίθουσες. Μην αναρωτιέστε αν η φασαρία και οι φωνές των παιδιών εμποδίζουν το μάθημα των υπόλοιπων παιδιών. Δεν είναι όλοι Έλληνες.

Το πρωτότυπο αυτό σχολείο δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό, παραδοσιακό σχολείο με τις μουντές και άχρωμες αίθουσες του. Θα το χαρακτηρίζαμε με μία πρώτη ματιά σαν έναν πολυχώρο, όπου το μάθημα είναι πιο

διαδραστικό, τα δωμάτια είναι πολύχρωμα και γεμάτα με διάφορες κατασκευές και πολλά παιχνίδια που κάνουν πιο παραγωγικό το μάθημα.

«Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα κάνουν τους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους όχι πάνω σε ένα κλασικό θρανίο με το φόβο… της έδρας απέναντι, αλλά μέσα σε… παιδότοπους και ανάμεσα σε παιχνίδια. Αυτός, άλλωστε είναι ο φυσικός τους χώρος και αυτόν τους παρέχουμε…», λένε οι σχεδιαστές. Γιατί να τους φέρουμε αντίρρηση; Κάτι παραπάνω ξέρουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα