Καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ

15:15 12/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Φοιτητές καταγγέλλουν την «κοινωνική δράση» της Χρυσής Αυγής στο NewsVoice.gr.

Στις 28 Μαΐου 2012, πορεία μοτοσικλετιστών της Χρυσής Αυγής διέσχιζε στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας την Πατησίων στο ύψος της πρώην ΑΣΟΕΕ, νυν

Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομάδα αυτή, συναντώντας την αποδοκιμασία όπως λέει από φοιτητές και μικροπωλητές μετανάστες που βρίσκονταν έξω από την σχολή εκείνη την στιγμή, σταμάτησε να τους παραδώσει ένα μάθημα … βίας.

Ο Γιώργος, φοιτητής στην ΑΣΟΕ, δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και την δράση της Χρυσή Αυγής και στο πανεπιστήμιο του καθώς ήταν παρών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το συμβάν διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια διμοιρίας των ΜΑΤ ,η οποία βρίσκεται σε τακτική περιπολία επί της Πατησίων, και η οποία έδειξε αδιαφορία αφού δεν τόλμησε να παρέμβει παρά μόνο αρκετά λεπτά αργότερα και όταν είχαν ήδη προσπαθήσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να καταδιώξουν τους μετανάστες και εντός της σχολής.

Βέβαια το παράδοξο είναι, όπως μας λέει ο Γιώργος, πως αυτή η αδιαφορία των αστυνομικών αρχών μπορεί να μετατραπεί σε ξαφνικό ενδιαφέρον αφού το βράδυ της καταμέτρησης των εκλογικών ψήφων, μέλη της ομάδας Δίας εισέβαλαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφού έσπασαν τραπέζια παρατάξεων και κατέστρεψαν αφίσες, ξυλοφόρτωσαν τους παρευρισκόμενους φοιτητές καταπατώντας κάθε έννοια ασύλου.

Το παραπάνω συμβάν αποσιωπήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ είναι ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη και στο οποίο ο φοιτητής που παραθέτει τα γεγονότα ήταν παρόν.

Ακόμα, ο Γιώργος μας λέει πως πέρα από τα δύο ανωτέρω περιστατικά, η ανοχή της αστυνομίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή αλλά και η συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών μερών έχει αποδειχτεί και σε μια σειρά από άλλα παρόμοια γεγονότα.

Ρεπορτάζ και σύνταξη, από newsvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα