Νέα κυβερνητικά μέτρα | Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία;

15:19 13/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Ένα σχέδιο περικοπών της τάξεως των 11,5 δισ. ευρώ φαίνεται να έχει εκπονήσει η νέα κυβέρνηση. Τα προτεινόμενα μέτρα για να επιτευχθεί αυτό πρόκειται να παρουσιαστούν στην τρόικα στις 24 του μήνα.

Στις προτάσεις συγκαταλέγονται οι εξής ιδέες: επιβολή διδάκτρων στους αιώνιους φοιτητές, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η πληρωμή των κληρικών κατά 50% από το κράτος και μείωση μιας σειράς κρατικών δαπανών όπως προνοιακά επιδόματα,

δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, μισθοί ΔΕΚΟ.

Ας μείνουμε όμως στα τρία πρώτα που είναι και τα πιο φλέγοντα. Η πρόταση σχετικά με τη στρατιωτική θητεία αναφέρει αύξησή της από εννιά σε δώδεκα μήνες.

Οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το κανονικό χρονικό όριο φοίτησης στο πανεπιστήμιό τους θα πρέπει να καταβάλλουν δίδακτρα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Όσο για τους κληρικούς, η πρόταση προβλέπει πως θα πληρώνονται τον μισό μισθό τους από το κράτος και τον υπόλοιπο από την ίδια την Εκκλησία.

Να τονίσουμε ότι τίποτα από αυτά δεν είναι σίγουρο πως τελικά θα περάσει καθώς όλα τα μέτρα θα εξεταστούν εξονυχιστικά από την τρόικα σχετικά με το πόσο θα αποφέρουν όντως αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα