Νόμος πλαίσιο | Παρέμβαση Παπαδήμου στην ανακοίνωση Μπαμπινιώτη

16:47 29/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Παρέμβαση στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου παιδείας για την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο, πραγματοποίησε σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος.

Το χρονικό έχει ως εξής:

Ο κύριος Μπαμπινιώτης ανακοίνωσε:

«Ο σημερινός υπουργός Παιδείας, σε σχέση με τα ΑΕΙ, καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την οποία σε κανένα από τα είκοσι τέσσερα (24) πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο

Συμβούλιο Διοίκησης. Μόνο σε επτά (7) από τα δεκαέξι (16) ΤΕΙ έχει εκλεγεί Συμβούλιο. Τελικά, τα ΑΕΙ φαίνονται να οδηγούνται σε αδιέξοδο και ένας νόμος που έχει ψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2011 στην πράξη δεν εφαρμόζεται» .

«Έχω ανοίξει έναν νέο διάλογο με τις πανεπιστημιακές αρχές με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, με ό,τι βελτιώσεις απαιτηθούν για την εφαρμογή του στην πράξη. Ένας τέτοιος διάλογος όμως για να καρποφορήσει δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές όπως είναι η διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, που αν ποτέ πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ας σημειωθεί ότι ήδη έχουν δοθεί με υπουργικές αποφάσεις (κατά «παρέκκλιση» του νέου νόμου μέχρι την 6η Μαρτίου 2012) τρία δωδεκατημόρια, δηλ. 24% του προϋπολογισμού. Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι χώροι πνευματικής και επιστημονικής εργασίας ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία όποιας μορφής κι απ’ όπου κι αν προέρχεται» συνεχίζει στη δήλωση του.

Για να επικοινωνήσει αργότερα ο πρωθυπουργός με τον κ. Μπαμπινιώτη και να του ξεκαθαρίσει πως ο νόμος πλαίσιο θα εφαρμοστεί πλήρως. Η παρέμβαση αυτή, ανάγκασε τον κύριο Μπαμπινιώτη να σκέφτεται πολύ σοβαρά, το ενδεχόμενο παραίτησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα