Οι εσωκομματικές κόντρες χτυπούν την πόρτα (και) του ΚΚΕ

17:58 6/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Ανώνυμη κριτική για απομόνωση από την εργατική τάξη και απάντηση από το Ριζοσπάστη

Δήλωση αυτοαποκαλούμενων μελών και στελεχών του ΚΚΕ φιλοξενήθηκε σε κουμουνιστικών πεποιθήσεων ιστολόγιο της μπλγκόσφαιρας, η οποία λόγω της μη δήλωσης της ταυτότητας των συντακτών της δεν θα είχε ενδιαφέρον προς δημοσίευση αν δεν ακολουθούνταν από έμμεση απάντηση της συντακτικής επιτροπής του Ριζοσπάστη. Στην ανώνυμη επιστολή αμφισβήτησης τονίζεται ότι «το ΚΚΕ

βρίσκεται σε πορεία απομόνωσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, από τον ελληνικό λαό, εξ αιτίας της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί, χρόνια τώρα, η ηγεσία του», ενώ από τη συντακτική επιτροπή του Ριζοσπάστη αναφέρθηκε σε ειδικό κείμενο απάντησης ότι «ανώνυμοι καλοθελητές, σε διάφορα μπλογκς, κάνουν εκτιμήσεις για “κακό εκλογικό αποτέλεσμα” του ΚΚΕ».

Στο κείμενο απάντησης αναφέρονται ακόμα συγκεκριμένα αποσπάσματα συνεδριακών αποφάσεων του κόμματος. Με βάση τα αποσπάσματα αυτά επιχειρείται η αποδόμηση της κριτικής που ασκήθηκε στην ηγεσία του κόμματος, πράγμα που επί της ουσία αποδεικνύει ότι στον Περισσό γνωρίζουν τόσο τη γνησιότητα της αναφοράς περί συγγραφής της επιστολής από μέλη και στελέχη του κόμματος όσο και την αμφισβήτηση της ηγεσίας από μέρος της βάσης του ΚΚΕ.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μετά τις εκλογές και τη νέα καταγραφή δύναμης των κομμάτων της 17ης Ιουνίου.

Ακολουθούν τα μακροσκελή κείμενα της ανώνυμης επιστολής, που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο neaspora.blogspot.gr και η απάντηση της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του κόμματος:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εγκληματική η τακτική της ηγεσίας του κόμματος

Keywords
Τυχαία Θέματα