Οι γυναίκες στρεσάρονται περισσότερο από δυσάρεστες ειδήσεις

Είναι τελικά πιο γομάρια οι άντρες;

Έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει… υποψίες ετών!

Οι αρνητικές ειδήσεις, όπως αυτές για εγκλήματα, φαίνεται να αλλάζουν τον τρόπο που οι γυναίκες ανταποκρίνονται σε στρεσογόνες καταστάσεις, αναφέρει έρευνα.

γκλήματα, φαίνεται να αλλάζουν τον τρόπο που οι γυναίκες ανταποκρίνονται σε στρεσογόνες καταστάσεις, αναφέρει έρευνα.

Οι γυναίκες παρήγαγαν περισσότερες ορμόνες σε εξετάσεις, αν είχαν διαβάσει αρνητικές ειδήσεις

στην εφημερίδα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 60 ανθρώπους και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Plos One», έδειξε ότι δεν υπήρξε ισοδύναμη επίδραση στους άντρες. Αντίθετα, οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα ευρήματα έδειξαν συναρπαστικές διαφορές μεταξύ των δυο φύλων.

Για την πραγματοποίηση της έρευνας, επιστήμονες στον Καναδά συνέλεξαν αποκόμματα εφημερίδων με αρνητικές ειδήσεις, όπως ατυχήματα και δολοφονίες, καθώς και ουδέτερες, όπως πρεμιέρες ταινιών.

Άντρες και γυναίκες διάβασαν είτε αρνητικές, είτε ουδέτερες ειδήσεις και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε επιστημονικό τεστ στρες. Μετρήθηκαν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης.

Η ερευνήτρια Marie-France Marin, από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, δήλωσε ότι αν και οι ειδήσεις από μόνες τους, δεν αύξαναν τα επίπεδα τους στρες καθιστούσαν τις γυναίκες πιο αντιδραστικές, επηρεάζοντας τη σωματική τους ανταπόκριση σε κατοπινές στρεσογόνες καταστάσεις. Τα επίπεδα κορτιζόλης στους άντρες δεν επηρεάστηκαν.

Η ερευνήτρια πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να αποφύγουμε τις αρνητικές ειδήσεις, δεδομένης της ύπαρξης πολλών Μέσων.

Οι επιστήμονες υπέδειξαν ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι από τη φύση τους καλύτερες στον εντοπισμό των απειλών στα παιδιά τους, που επηρεάζει τον τρόπο που ανταποκρίνονται στο στρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα