Όσκαρ βερμπαλισμού και αποτυχημένης ρητορείας στον Βενιζέλο!

09:44 15/6/2012 - Πηγή: Neolaia

«Οι αυτοκτονίες είναι ένα φαινόμενο το οποίο είναι σύμφυτο, όχι μόνο με την οικονομική κρίση αλλά και με το κλίμα βαθιάς απογοήτευσης που υπάρχει», για να συνεχίσει λέγοντας «αλλά εδώ πρέπει να μη παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων. Να σεβόμαστε την υπαρξιακή κρίση η οποία πρέπει να μας κάνει αντιμέτωπους με το μακρύ ιστορικό χρόνο».

Τα σχόλια μου είναι συνοπτικά δύο:

Πρώτον, όποιος πραγματικά κατάλαβε τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος της ελληνικής πολιτικής σκηνής ας το εξηγήσει και σε όλους τους άλλους, αλλιώς

ας του απονεμηθεί, επιτέλους, το όσκαρ βερμπαλισμού που με τόση εμμονή διεκδικεί εδώ και χρόνια ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος πολιτικός! Ελπίζω ότι, πλέον, κι οι τελευταίοι σε αυτή τη χώρα που κατά καιρούς μπέρδευαν την απολύτως κενού νοήματος ευγλωττία του – έστω και – με απλώς ενδιαφέροντα πολιτικό λόγο ή ακόμα περισσότερο με ρητορική ικανότητα, να έχουν αντιληφθεί την απόλυτη πλάνη τους.

Δεύτερον, αν επιχειρήσει κανείς αποκωδικοποίηση τον περίπλοκο όσο και αντιφατικό λόγο του, που είναι αντίστοιχος των δηλώσεων του γνωστού βορειοελλαδίτη παράγοντα ποδοσφαίρου που κυκλοφορεί σε πλήθος εκπομπών σάτιρας και διασκέδασης, υποθέτοντας ότι ο Β. Βενιζέλος τέλος πάντων εννοεί πως δεν πρέπει να συσχετίζονται οι αυτοκτονίες με την ύφεση που δημιουργείται από τη μνημονιακή πολιτική, τότε θα πρέπει να απαντηθεί με διαφορετικό τρόπο το ερώτημα της ραγδαίας ανόδου των αυτοκτονιών στον καιρό της εξοντωτικής λιτότητας. Και τέτοιου είδους διαφορετικές απαντήσεις δε φαίνεται να υπάρχουν, εκτός εάν ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του να βρει μια πειστική αιτιολόγηση, με τον κίνδυνο φυσικά το εύρημά του να είναι αντίστοιχης ευφυούς σύλληψης της φαεινής ιδέας που είχε κατά την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του στις προηγούμενες εκλογές, να κλείσει τη δραστηριότητά του με την περίφημη ομιλία του στο Σύνταγμα…

Υγ. Αλήθεια, μετά την εικόνα Βενιζέλου στο Σύνταγμα – συμβολικά για την αριστερά κάτι σαν ελληνική έκδοση της πλατείας Ταχρίρ – το σκέφθηκαν πολύ ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ;!

Υγ.2 Άλλο σχετικό που ήθελα να ρωτήσω, το Πεδίο του Άρεως στο οποίο, από τα τέλη 80’ αρχές 90΄, είχαν κατά κύριο λόγο μεταφερθεί οι κεντρικές πολιτικές ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, τους φαίνεται ότι δε χωράει πια τους οπαδούς τους;!

Keywords
Τυχαία Θέματα