Πανεπιστήμιο Πατρών | «Μαύρη Τρύπα» 50.000 σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα

ç επί του ποσού εργασιών και ειδών λειτουργίας του Μουσείου Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με βάση δημοσίευμα του δημοσιογράφου Γ. Ηλιόπουλου της πελοποννησιακής εφημερίδας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας, με αντικείμενο έρευνας οικονομικές ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν κατά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μουσείου Επιστημών.

Από την τοπική εφημερίδα αναφέρεται, ειδικότερα, ότι από τον περασμένο Ιούλιο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παναγιωτάκης, απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

το πόρισμα των ελεγκτικών οργάνων του Πανεπιστημίου για την υπόθεση, από οποίο, ουσιαστικά, προκύπτει αδικαιολόγητο άνοιγμα ύψους 50.000 ευρώ σε ποσά που διατέθηκαν για εργασίες και υλικά που αφορούν στο Μουσείο. ενώ για όλα αυτά αναζητούνται εξηγήσεις από Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου και Διευθυντή του Μουσείου κατά το επίμαχο διάστημα. Η εφημερίδα σημειώνει, επιπρόσθετα, ότι στο συμπέρασμα του πορίσματος που αποκαλύπτει υπογραμμίζεται ότι: «Από τη νέα καταγραφή που έγινε τόσο στον χώρο του Μουσείου όσο και στον χώρο του Φουκώ, προέκυψε ότι αφενός μεν ορισμένες εργασίες στον χώρο του Μουσείου δεν ολοκληρώθηκαν, αφετέρου αρκετά είδη δεν υπήρχαν στο Μουσείο, αν και είχαν εκδοθεί τιμολόγια αγοράς και πρωτόκολλα παραλαβής».

Τούτων δοθέντος… και στο βαθμό που δημοσιευθέντα στοιχεία απεικονίζουν την περιγραφόμενη ζοφερή πραγματικότητα, η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση και προσωποποίηση των πιθανών ευθυνών και συνεπειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα