Πένθος στη Βόρεια Ελλάδα για τον καρδιοχειρουργό Σπύρου

Από ανακοπή καρδιάς και μετά από διετή ταλαιπωρία με την υγεία του λόγω εγκεφαλικών επεισοδίων, απεβίωσε ο κορυφαίος καρδιοχειρουργός των δεκαετιών ’80, ’90 και ‘00 Παναγιώτης Σπύρου. Ο «Πάνος», όπως τον αποκαλούσαν οι διάσημοι και λιγότερο γνωστοί φίλοι του, που εκτείνονταν από τον Βουλευτή και γνωστό προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη μέχρι πλήθος απλών Βορειοελλαδιτών, τους φτωχότερους εκ των οποίων σύμφωνα με μαρτυρίες συχνά κουράριζε χωρίς καταβολή αμοιβής, θεωρείται ότι είχε σοβαρή διαταραχή στην υγεία του μετά τον προπέρσινο πρόωρο χαμό της νεαρής κόρης του.

Γνωστός για

τον ενδιαφέροντα ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και την μεγάλη του αγάπη προς την πόλη του Θεσσαλονίκη και, φυσικά, τη Χαλκιδική και συνολικά τη Βόρειο Ελλάδα, εφάρμοσε επιτυχημένα τον καιρό της ακμής του πρωτοπόρες τεχνικές στην καρδιοχειρουργική, παραμένοντας πεισματικά σε νοσοκομειακά ιδρύματα της συμπρωτεύουσας και πραγματοποιώντας από εκεί διεθνή καριέρα στην ειδικότητά του. Από τα χέρια του πέρασαν Αρχηγοί Κρατών και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κάθε τομέα της εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής , όπως ο κομμουνιστής ηγέτης και έπειτα πρώτος Πρόεδρος της μετα-κομμουνουστικής Αλβανίας, Ραμίζ Αλία, όσο και γενικότερα πολύ μεγάλος αριθμός ελλήνων και ξένων πολιτών.

Ιδιαίτερη αγάπη έτρεφε ο γιατρός και για την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Παράγοντας και Πρόεδρος κατά καιρούς τόσο στο ποδοσφαιρικό όσο και στο μπασκετικό τμήμα της ομάδας, έτρεφε στο σύλλογο της καρδιάς του αδυναμία όσο λίγοι εκ των συμπολιτών του, ζώντας έντονα κάθε επιτυχία, αλλά και κάθε λύπη για τους φίλους του ιστορικού σωματείου του Άρεως!

Η τελετή αποχαιρετισμού του επιφανούς Θεσσαλονικιού χειρουργού και εξωστρεφή, ενίοτε στριφνού κι άλλες φορές γλεντζέ, καθώς και φανατικού φίλου του Άρη, Πάνου Σπύρου, θα λάβει χώρα στη Μητρόπολη της αγαπημένης του πόλης, μεθαύριο Τετάρτη.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα