Ψηφιακή μεζούρα για αγορές online

Ένα απίστευτα χρήσιμο application για τα online ψώνια αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που αγοράζουμε ρούχα διαδικτυακώς. Πρόκειται στην ουσία για μια ηλεκτρονική μεζούρα η οποία θα αξιοποιεί την κάμερα που έχει κάποιος στημένη στον υπολογιστή του και θα μετράει με ακρίβεια τις αναλογίες του.

Στη συνέχεια θα μπορεί να του προτείνει τα ακριβή νούμερα που θα πρέπει

να επιλέξει όταν αγοράζει ρούχα μέσω internet. Αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ποσοστό 30-60% του ρουχισμού που αγοράζεται έτσι επιστρέφεται στα καταστήματα, η εφαρμογή αυτή πρόκειται και να λύσει τα χέρια των ιδιοκτητών και να μειώσει την ταλαιπωρία των καταναλωτών.

O χρήστης αρκεί να «κατεβάσει» το σχετικό λογισμικό, το οποίο, με τη βοήθεια της κάμερας του υπολογιστή του ή ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, δουλεύει σαν μια εικονική μεζούρα, παίρνοντας τα μέτρα (μέση, στήθος, γοφοί κ.λπ.) και παράλληλα συμβουλεύοντας τον καταναλωτή ποιό νούμερο ρούχου πρέπει να αγοράσει, οποτεδήποτε αυτός επισκέπτεται κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Καθώς ο καταναλωτής περιηγείται στα ηλεκτρονικά καταστήματα, μόλις βρει κάποιο ρούχο που του αρέσει, στέκεται μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή του (μόνο με τα εσώρουχα!) και με ένα «κλικ» ενεργοποιεί την e-μεζούρα, οπότε αυτή πλέον αναλαμβάνει να του πάρει τα μέτρα.

Η φωτογραφία που παράγει το λογισμικό, παραμένει αυστηρά εμπιστευτική, καθώς δεν φεύγει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη και δεν στέλνεται στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα