Σπουδάζω στη Γαλλία 2012

16:14 13/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31 – 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012

Σε συνεργασία με το γραφείο για τις σπουδές στη Γαλλία CampusFrance. Με την υποστήριξη της Emporiki Bank και της Thales Hellas S.A.

Είσοδος ελεύθερη – Το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.ifa.gr

Με

την οργάνωση της Έκθεσης «Σπουδάζω στη Γαλλία 2012», 18 και 19 Φεβρουαρίου στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία CampusFrance ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους φοιτητές που επιθυμούν να συμπληρώσουν την εκπαίδευσή τους με ένα δίπλωμα με υψηλή εξειδίκευση και διεθνή αναγνώριση.

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία CampusFrance με το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων SOFRES, για πρώτη φορά το 2011 σε δείγμα 21.000 αλλοδαπών φοιτητών που διαμένουν στη Γαλλία, 9 στους 10 από αυτούς δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους στη Γαλλία και τοποθετούν στην κορυφή των κριτηρίων επιλογής τους την ποιότητα της εκπαίδευσης και των διπλωμάτων.

Αυτή η αποδοχή βασίζεται σε κάτι που μοιάζει με παράδοξο: ένα από τα καλύτερα συστήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στον κόσμο παραμένει ταυτόχρονα οικονομικά προσιτό σε όλους, χάρη στην υποστήριξη του κράτους (με κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος και ανά φοιτητή) και χωρίς καμία διάκριση μεταξύ Γάλλων και αλλοδαπών φοιτητών. Επιπλέον, η συστηματική και συνεχής αξιολόγηση του συνόλου των προγραμμάτων σπουδών από έναν ανεξάρτητο φορέα, το AERES, εγγυάται την ποιότητα των διπλωμάτων.

Τα 11 Πανεπιστήμια και Ανώτατες Σχολές που θα είναι παρόντα στην έκθεση φέτος έχουν ήδη ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και είναι έτοιμα να εξασφαλίσουν την καλύτερη υποδοχή στους Έλληνες φοιτητές.

Εκτός από τα αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών Αριστείας χωρίς δίδακτρα, τα πανεπιστήμια ανθρώπινου μεγέθους που βρίσκονται στις πόλεις Artois, Grenoble, Limoges και Montpellier προσφέρουν ένα περιβάλλον που ευνοεί τη μελέτη και υπηρεσίες στους αλλοδαπούς φοιτητές που δεν μπορούν να παρέχουν οι μεγάλες μητροπόλεις.

Η Γαλλία δεν είναι μόνο η χώρα των γραμμάτων και του πολιτισμού. Διαθέτει Σχολές μηχανικών πολύ υψηλού επιπέδου όπως το Institut Télécom και τις 8 σχολές μηχανικών και μάνατζερ στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας καθώς και την Εθνική Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών της Rouen.

Στον πολύ ανταγωνιστικό τομέα των Σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε φέτος τη Σχολή HEC Paris, 1η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στον κόσμο στην κατάταξη Executive Education και 1η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη στην κατάταξη Top Business School των Financial Times, καθώς και το Groupe Ecole Supérieure de Commerce της Dijon Bourgogne και τα εξειδικευμένα μεταπτυχιακά του προγράμματα στο διεθνές εμπόριο του κρασιού, τη διοίκηση πολιτιστικών επιχειρήσεων ή της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Θα υποδεχθούμε τέλος μια Σχολή μοναδική στο είδος της, την EAC, τη Σχολή των επαγγελμάτων του πολιτ

Keywords
Τυχαία Θέματα