Συνέντευξη | Ο Negreanu στο KidPoker!

20:53 20/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Ο Daniel Negreanu δεν είναι από τους σιωπηλούς παίκτες. Συμμετέχει στην κοινότητα, έχει έντονη παρουσία online και αγαπά τις κάμερες όσο τον αγαπούν κι εκείνες. Δείχνει τόσο φιλικός που δεν περιμένει κανείς να τον ακούσει να μιλάει σκληρά. Όταν όμως έρχεται η ώρα να μιλήσει για το σύγχρονο πόκερ, δε μασάει τα λόγια του!

Στην τελευταία του συνέντευξη ο KidPoker ακούγεται ανήσυχος για έναν κόσμο που έχει αλλάξει από την εποχή που

έκανε εκείνος τα πρώτα του βήματα στο πόκερ. Έχει αλλάξει τόσο πολύ που οι παίκτες της γενιάς του δυσκολεύονται, όχι μόνο να συμβαδίσουν, αλλά και να τον αναγνωρίσουν!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την (ομολογουμένως) πολύ μεγάλη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον παίκτη.

Πώς είναι η ζωή σου μετά τη Μαύρη Παρασκευή;

Πήγα στο Τορόντο και έστησα τη βάση μου εκεί, αλλά από τότε είμαι στους δρόμους. Το κέντρο του κόσμου του πόκερ έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, οπότε βρίσκομαι εκεί. Το σπίτι μου είναι ακόμα στο Βέγκας, αλλά σχεδιάζω να ταξιδέψω πολύ. Η βάση μου είναι στον Καναδά τώρα όμως οπότε μπορώ να παίξω πόκερ από οπουδήποτε στον κόσμο.

Πληρώνεις φόρους στον Καναδά;

Δεν ξέρω. Νομίζω. Έχω ένα λογιστή που τα κανονίζει αυτά. Απλά κάνω ό,τι μου πουν.

Τερμάτισες τρίτος στο φετινό leaderboard του WCOOP. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό για κάποιον που χαρακτηρίζεται συχνά «ψάρι στο online παιχνίδι». Πώς βελτιώθηκες τόσο σύντομα;

Το πρόβλημα με τα online τουρνουά είναι ότι πραγματικά δεν τα παίρνω στα σοβαρά και δεν μπορούσα να διαβάσω τους αντιπάλους μου, οπότε έπαιζα βασικό, ABC, πόκερ. Σε αυτό το WCOOP ξεκίνησα να χρησιμοποιώ tracking λογισμικό, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ, και μετά άκουσα για ένα site όπου μπορείς να βρεις τα στατιστικά των παικτών χωρίς κόπο, από το μέσο buy-in που πληρώνουν, έως το ROI τους κτλ. Οπότε έβαζα πληροφορίες και τους σημείωνα με διαφορετικά χρώματα. Πριν, κοίταζα την οθόνη και έβλεπα μια γάτα, ένα καπέλο, ένα σκύλο, μια περίεργη γκόμενα. Τώρα λαμβάνω πολύ πιο συγκεκριμένες αποφάσεις, με βάση τον παίκτη.

Σου φάνηκε δύσκολη η προσαρμογή;

Όχι, στ’ αλήθεια το απόλαυσα. Είμαι κολλημένος με τα στατιστικά, οπότε το να μπορώ να δω όλα αυτά τα πράγματα είναι ο παράδεισός μου. Και με βοήθησε πραγματικά πολύ. Ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ όταν έπαιζα $100/$200 no-limit. Ξόδευα 3 ώρες παίζοντας και μετά 3 ώρες αναλύοντας όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα που είχα για τους αντιπάλους μου.

Όταν ξεκίνησες να παίζεις περισσότερο online, ξεκίνησες αμέσως με μερικά πολύ ακριβά παιχνίδια. Γιατί δεν ξεκίνησες χαμηλότερα;

Δεν ήταν τόσο ακριβά. Παίζω γενικά σε μεγαλύτερα παιχνίδια από αυτό έτσι κι αλλιώς και το να χάνω 100 χιλιάδες δολάρια δεν ήταν και τόσο μεγάλο θέμα. Μπορούσα να το διαχειριστώ. Πολλοί είπαν ότι έπρεπε να ξεκινήσω από τα $5/$10, και αν είχα θέμα με τα χρήματα, τότε ναι, αυτό θα έκανα. Αλλά ήθελα να μάθω με τους καλύτερους. Γενικά, αυτό που θα δεις στα $5/$10 είναι ένα μάτσο grinders που κάνουν στοιχειώδες παιχνίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα