ΣΥΡΙΖΑ | Κακογραμμένη παράσταση τα τρικομματικά κυβερνητικά τσαλίμια

19:23 21/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας είναι μια κακογραμμένη παράσταση με ατάλαντους ηθοποιούς και προβλέψιμη κατάληξη. Υποστηρίζουν μετ’ επιτάσεως ότι οι κυβερνητικοί εταίροι επιχειρούν μια επικοινωνιακή διαχείριση των προειλημμένων αποφάσεών τους. Επικοινωνιακή διαχείριση με «ψευτομαγκιές» προς την τρόικα και «κροκοδείλια δάκρυα» για τις θυσίες του ελληνικού λαού, «που είναι τόσο πειστικά όσο οι προεκλογικές τους εξαγγελίες

για αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, την οποία τώρα υλοποιούν με ακόμα πιο σκληρό τρόπο», όπως χαρακτηριστικά λένε κορυφαία κομματικά στελέχη.

Το υπό διαμόρφωση πακέτο μέτρων το χαρακτηρίζουν ως πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα, που ξεπερνάει τη Θάτσερ και αντιγράφει τους Σικάγο μπόις και τον Πινοσέτ. Και λόγω του ότι τα μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης και ιδίως τα ηγετικά της πρόσωπα γνωρίζουν τι σημαίνει για το λαό η αναλγησία τους, συμπρωταγωνιστούν στο «θέατρο της διαπραγμάτευσης». Από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται συγκεκριμένα λόγος για «θέατρο χωρίς θεατές, που κανείς δεν τους πιστεύει πια, αφού οι τρεις έχουν απαξιώσει πια και την τέχνη της υποκριτικής, κι αυτό γιατί ο λαός θυμάται την προεκλογική κοροϊδία της επαναδιαπραγμάτευσης και τον παράλογο εκβιασμό της δραχμής με τον οποίο υπέκλεψαν την ψήφο για να τον πάνε πεσκέσι στους δανειστές, και τώρα, με τις προσχεδιασμένες, επικοινωνιακές αντιδράσεις τους, οι τρεις αρχηγοί προσβάλλουν, για μία ακόμα φορά, τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, καθώς όσο διαπραγματεύονται, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, τόσο πιο επώδυνα γίνονται τα μέτρα».

Από την Κουμουνδούρου ακόμα τονίζουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, η νέα φορολογική λεηλασία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, συνιστούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα οικονομικής και οικονομικής καταστροφής και υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου. Απέναντι σε αυτό, λένε, βρίσκονται οι αγώνες του ελληνικού λαού και το εναλλακτικό σχέδιο της αριστεράς για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη, φορολόγηση του πλούτου και στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, ως ο μόνος δρόμος κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση.

Βέλη κατά ΥΠ.ΟΙΚ και τριών αρχηγών

Ο κ. Στουρνάρας, θεωρούν ότι με στοχευμένη διαρροή σε φιλική προς τους δανειστές και τη συγκυβέρνηση εφημερίδα, υποτίθεται πως λογομαχεί με την τρόικα, στην οποία, όμως, όπως επισημαίνουν, έχει προλάβει να παραδώσει σιδηροδέσμιους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς και τους ανήμπορους. «Εθελοντή αιχμάλωτο των δανειστών χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Κουβέλη, που δήθεν αγανακτεί και διαμαρτύρεται προς όσους χαρακτηρίζουν ως προαποφασισμένα τα εξοντωτικά και ανάλγητα μέτρα που έχει ο ίδιος συναποφασίσει και έχει ήδη επικυρώσει. Λένε για τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ότι «δεν έχει απλώς διαβεί τον Ρουβίκωνα. Συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη».

Τονίζουν ακόμα ότ

Keywords
Τυχαία Θέματα