Τα πιο συνήθη λάθη της δίαιτας

14:34 16/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε έναν επαγγελματία που θα τους φτιάξει ένα καθαρά προσωπικό πρόγραμμα διατροφής συνήθως καταφεύγουν σε έτοιμες δημοσιευμένες οδηγίες για δίαιτα.

Καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις να προσέξουν μερικές λεπτομέρειες καθώς πολλές από αυτές τις συμβουλές είτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είτε έχουν φτιαχτεί για κάποιον συγκεκριμένο τύπο ατόμου που μπορεί να μην ταιριάζει σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε μερικά από τα πιο συνήθη λάθη που γίνονται

στις δίαιτες:

Η μαργαρίνη είναι πιο υγιεινή από το βούτυρο

Η μαργαρίνη μπορεί να έχει λιγότερα κορεσμένα λίπη από το βούτυρο, η διαδικασία όμως μετατροπής των ελαίων αυτών σε στέρεα μορφή δημιουργεί λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Η σοκολάτα είναι υγιεινή

Ισχύει εν μέρει καθώς μόνο η σοκολάτα υγείας βοηθάει όντως.  Το κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η σοκολάτα όμως έχει πολλές θερμίδες και ζάχαρη.

Η αλευρόκολλα είναι επικίνδυνη για την υγεία

H αλευρόκολλα είναι επικίνδυνη για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, μια ασθένεια που πλήττει το 1% του πληθυσμού. Δεν υπάρχει επίσημη έρευνα που αποδεικνύει ότι τα φαγητά που δεν περιέχουν αλευρόκολλα βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Η βιταμίνη C βοηθάει στην καταπολέμηση ιώσεων

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινά αντίξοες συνθήκες ή προπονήστε σκληρά για αγώνες, μια βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας ίωσης. Για τους περισσότερους όμως ανθρώπους η κατανάλωση της βιταμίνης C δεν βοηθάει στην καταπολέμηση ιώσεων, μόνο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μεγαλύτερες από το αναγκαίο ποσό.

Ό,τι τρώμε μετά τις 8 παχαίνει πιο πολύ

Είναι αλήθεια ότι ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται το βράδυ και οι θερμίδες δεν καίγονται τόσο εύκολα. Το σημαντικό όμως είναι πόσες θερμίδες καταναλώνουμε ημερησίως και όχι πότε τις καταναλώνουμε.

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην απώλεια βάρους

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το μεταβολισμό και το κάψιμο λίπους. Οι έρευνες όμως δεν λένε πόσο τσάι πρέπει να καταναλώσουμε προκειμένου να χάσουμε το βάρος και αν τα κιλά που χάσαμε τα ξαναπαίρνουμε εύκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα