Τεχνολογία, gadgets, smartphones | Τι αναμένεται να δούμε μέσα στο 2012

Πολλά «καλούδια» όσον αφορά την τεχνολογία αναμένεται να δούμε μέσα στο 2012.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τα σχέδια σίγουρα πολλά, οι ιδέες πάμπολλες.

Αρχικά λοιπόν, περιμένουμε μέσα στο 2012 το λειτουργικό σύστημα Windows 8 από τη Microsoft, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του, πρώτα σε δοκιμαστική έκδοση πριν την άνοιξη του έτους, ενώ το τελικό προϊόν αναμένεται στο τέλος του 2012.

Επίσης,

μέσα στο 2012 θα δούμε τα Ultrabooks, τα πιο φθηνά με ίδιες -πάνω κάτω- δυνατότητες, Netbooks.

Φυσικά δεν παραλείπω για κανέναν λόγο τα κινητά τέταρτης γενιάς, τα οποία αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος, να κάνουν την είσοδό τους στην αγορά, από αρκετούς κατασκευαστές. Αναμένουμε φυσικά και το ολοκαίνουργιο λογισμικό της Google, Android Ice Cream Sandwitch το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά «δυνατό» με πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Στο «στρατόπεδο» της Nintendo τώρα, η εταιρεία με τη νέα κονσόλα Wii U, έχει σκοπό να τραβήξει το ενδιαφέρον των videogamers. Πιο συγκεκριμένα η νέα αυτή κονσόλα θα διαθέτει ένα νέου τύπου χειριστήριο, με ενσωματωμένη οθόνη αφής, όπου θα επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίζει να παίζει ακόμα και αν η οθόνη της τηλεόρασης είναι κλειστή. Ακόμη θα υποστηρίζει ανάλυση HD και βέβαια θα παίζουν και τα παιχνίδια των προηγούμενων Wii.

Στην Ευρώπη περιμένουμε ακόμη το Sony Playstation Vita, το οποίο ήδη στον υπόλοιπο κόσμο σπάει κυριολεκτικά τα ταμεία.

Στο μεγάλο τώρα κόσμο της Apple (σ.σ ναι απ’ όσο έχετε καταλάβει είμαστε fans εδώ στο neolaia), περιμένουμε μέσα στο 2012 το iPhone 5, που με βάση το ιστορικό της εταιρείας θα κάνει την εμφάνισή του, από Σεπτέμβρη 2012 και μετά. Αναμένεται να έχει νέα γρηγορότερα χαρακτηριστικά από τα προηγούμενα μοντέλα, διαφορετικό design, και υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης τρίτης γενιάς (4G). Σίγουρα θα σπάσει προπωλήσεις και ταμεία, όπως έκανε και το iPhone 4S με τα ουκ ολίγα προβλήματα (βλέπε μπαταρία κλπ). Να δούμε θα παραμείνει ο κυρίαρχος στα smartphones;

iPad 3. Το περιμένουμε λίγο πριν την άνοιξη, με φήμες να λένε πως θα διαθέτει οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μέσα στο ’12 και την Αpple TV.

Τελειώνοντας με την Apple να σας πω πως περιμένουμε και την επόμενη γενιά Macbook Pro και Macbook Air με νέο σχεδιασμό.

Τελειώνοντας γενικά με το άρθρο, (ξέρω σας κούρασα) περιμένουμε από μεριάς Amazon το Kindle Fire 2, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Αυτά. Έπιασα μερικές κατηγορίες φυσικά η τεχνολογία προχωράει μέρα με τη μέρα, οπότε σίγουρα θα δούμε πολλά προϊόντα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Λεφτά να υπάρχουν και  όλα γίνονται… Αν και τα έχουμε πει… Ο Έλληνας και μην έχει να φάει ένα iPhone θα το πάρει…

Keywords
Τυχαία Θέματα