Το νοσοκομείο που προτιμούν οι Έλληνες είναι το … internet!

10:16 30/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας από τη  Focus Bari, 8 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν πως το ΕΣΥ βρίσκεται σε κρίση. Με στοιχεία της ίδιας έρευνας διαπιστώνεται πως προτιμούν να απευθύνονται για διάγνωση στο φαρμακοποιό τους ή σε αναζήτηση στο διαδίκτυο με βάσει τα συμπτώματά τους και τις προσφερόμενες λύσεις για θεραπεία.

Όσον αφορά στην προτίμησή τους σε ιατρικούς επαγγελματίες παρατηρούμε ότι το ποσοστό των Ελλήνων που προτιμούν τη συμβουλή φαρμακοποιού είναι 63% έναντι του 45% κάποιου γιατρού του δημοσίου ενώ το 45% του πληθυσμού επισκέπτεται ιδιώτη ιατρό

έναντι του 24%.  Οι Έλληνες έχουν την τάση να απευθύνονται σε τρίτους που έχουν ίσως το ίδιο πρόβλημα υγείας ή σύμπτωμα, σε αναζήτηση στο ίντερνετ, σε αφιερώματα από τα διάφορα ΜΜΕ για ιατρικά ζητήματα.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλες χώρες εκτός από τη δικιά μας όπου η αναλογία ικανοποίησης από τη δημόσια υγεία είναι 2 στους 6. Οι χώρες που εμφανίζουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το εθνικό τους σύστημα υγείας είναι στην Ασία, στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Τουρκία, την Αγγλία, την Ολλανδία και την Φιλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα