Βρετανία | Πιλοτικό πρόγραμμα χημικού ευνουχισμού σε παιδόφιλους

18:18 14/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Σε πιλοτικό πρόγραμμα χημικού ευνουχισμού δέχτηκαν να υποβληθούν σχεδόν 100 φυλακισμένοι παιδόφιλοι στη Βρετανία και ελπίζεται ότι θα μειώσει τις πιθανότητες να επαναλάβουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Στους παιδοφίλους χορηγείται η ουσία λευπρορελίνη, η οποία αναχαιτίζει την παραγωγή της τεστοστερόνης.

Η αγωγή χορηγείται σε όσους έχουν παρορμητική ή πιεστική ανάγκη να επιτεθούν σε παιδιά, σε όσους δυσκολεύονται να ελέγξουν την σεξουαλική διέγερσή τους, διακατέχονται από διαστροφικές σεξουαλικές φαντασιώσεις ή επιθυμίες, σαδισμό ή άλλες επικίνδυνες τάσεις όπως η νεκροφιλία.

Στοιχεία

από τη Σκανδιναβία δείχνουν ότι ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να μειώσει από το 40% στο 5% τα ποσοστά επανάληψης των παιδοφιλικών πράξεων. Ωστόσο, το όλο πρόγραμμα έχει προκαλέσει διχογνωμίες.

«Εκτός από την πολυετή κάθειρξη, ο μοναδικός άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι άνθρωποι είναι ο χημικός ευνουχισμός», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο δρ Λούντβιχ Λέβενσταϊν, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ψυχολόγων (ICP).

«Μπορεί ως ιδέα ο χημικός ευνουχισμός να μοιάζει με παραβίαση των προσωπικών ελευθεριών, αλλά το δικαίωμα ενός παιδιού να το προστατεύσουμε είναι πολύ πιο σημαντικό από την όποια ελευθερία των παιδοφίλων».

Είδηση που διαβάσαμε στα ΝΕΑ στον τομέα Υγεία!

Keywords
Τυχαία Θέματα