Υπουργείο Παιδείας | Υποτροφίες για τους απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης

19:47 17/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Το πρόγραμμα υποτροφιών »Μαθητεία για Αποφοίτους» υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης, συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα της εξάωρης μαθητείας ημερησίως, με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας.

Το

συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά απόφοιτους των τελευταίων 2-3 ετών από ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, όμως ήδη υπάρχει σχεδιασμός για διεύρυνση του προγράμματος και σε άλλες κατηγορίες αποφοίτων.

Ακόμη στις 27 Απριλίου 2012 ξεκίνησε η πρώτη φάση του προγράμματος, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να επισκεφθούν την διεύθυνση http://www.mathiteia4u.gov.gr/, προκειμένου να δηλώσουν τις θέσεις μαθητείας που διαθέτουν. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαϊού 2012.

Τέλος το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα