Ζάχαρη & Αλάτι | Όταν το Παρίσι συνάντησε την Αθήνα

Τι νόημα έχει ο καφές εκτός σπιτιού αν η καφετέρια δεν έχει κάποιο concept; Για μένα, κανένα! Αν αποφασίσω να βγω από το σπίτι μου, θα προτιμήσω μία καφετέρια η οποία θα διακρίνεται από κάποιο θεματικό περιεχόμενο, είτε αυτό αφορά στο design, είτε στις μουσικές επιλογές, είτε πόσο μάλλον σε μία ιδιαίτερη κουζίνα. Συνήθως μάλιστα δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα δύο πρώτα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο χώρος σε συνδυασμό με τη μουσική είναι τελικά αυτή που σε κάνει να καταλαβαίνεις πως δεν πίνεις τον καφέ στο σπίτι σου!

Χαρακτηριστικό

παράδειγμα όλων των παραπάνω νομίζω αποτελεί το «Ζάχαρη &Αλάτι», στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Πρόκειται

για ένα παλιό αρχοντικό, που θυμίζει κάτι από Παρίσι στη δεκαετία του ’30. Το πανέμορφο μωσαϊκό στο πάτωμα της εσωτερικής αυλής, τα “vintage-artistique” τραπεζάκια και η στριφογυριστή σκαλίτσα μίας άλλης εποχής που οδηγεί στον επάνω όροφο, μας προσφέρουν ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο, ή απλώς μία ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε σε ταινία του Woody Allen!

Η αύρα ρομαντισμού που αποπνέει, ενισχύεται με το jazz μουσικό χάλι που μας συνοδεύει καθώς δοκιμάζουμε τις γλυκές λιχουδιές ή τα gourmet γεύματα ενός γαλλικού bistro. Επίσης αν κοιτάξουμε για λίγο γύρω μας, πιθανότατα θα αντιληφθούμε τον σερβιτόρο με την άψογη ενδυμασία να ανοίγει τη μεγάλη καταπακτή για το παλιό κελάρι, όπου –θέλουμε να πιστεύουμε! – φυλάσσονται τα κρασιά. Το feeling μυστηρίου ολοκληρώνεται με τα αναμμένα κεράκια που αργά το απόγευμα κοσμούν το τραπεζάκι μας.

Τέλος, στον επάνω όροφο βρίσκεται το bar, το οποίο δεν είχα την τύχη να επισκεφτώ δεδομένου ότι ήταν ακόμη νωρίς, κάτι που αφήνω για την επόμενη φορά!
Οι τιμές των ροφημάτων κυμαίνονται σε πολύ λογικά επίπεδα, ενώ τα πιο απαιτητικά γεύματα θέτουν αναγκαστικά τον πήχη λίγο ψηλότερα. Ένα είναι όμως το σίγουρο, το «Ζάχαρη & Αλάτι» μας μεταφέρει σε μία εποχή στην οποία ο καθένας από εμάς θα ευχόταν να έχει γεννηθεί !

Κάνε και εσύ «like» στο παρακάτω group για να σχολιάζουμε μαζί τα στέκια μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα