BBC: Ορατός ο κίνδυνος εμφάνισης μιας πιο απειλητικής από τη Χαμάς οργάνωσης μετά την ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα

Η επόμενη ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την χερσαία εισβολή του Ισραήλ προβληματίζει τις ηγεσίες παγκοσμίως.

Οι φόβοι για την εξάπλωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και η αναρρίχηση μίας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης, μετά τη Χαμάς, στην περιοχή είναι ορατοί.

Όπως γράφει το BBC, σε ανάλυσή του, η σύγκρουση στη Γάζα είναι φαινομενικά άνιση. «Μπορεί

η Χαμάς να πολεμά στο γήπεδό της σε έδαφος και σήραγγες που γνωρίζει καλά, αλλά το Ισραήλ έχει το συντριπτικό πλεονέκτημα σε δύναμη όπλων, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και υλικοτεχνική υποδομή» γράφει το βρετανικό δίκτυο.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί εγγύηση – συνεχίζει – ότι η διευρυμένη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας στη Γάζα θα αποφέρει τελικά το αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύει το Ισραήλ: Την εξάλειψη της στρατιωτικής απειλής.

Εάν διαρκέσει αρκετά η εισβολή στη Γάζα τότε ο στρατός, όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να είναι σε θέση να υποβαθμίσει σημαντικά, αν όχι να εξαλείψει εντελώς τις πολεμικές δυνατότητες της Χαμάς.

Και μετά την χερσαία εισβολή τι, το ερώτημα που θέτει το BBC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ήδη πει ότι η επιστροφή στο καθεστώς της υπό ισραηλινής κατοχής της Γάζας θα ήταν λάθος.

Ελλείψει μιας ειρηνευτικής διαδικασίας που να κινείται προς λύση δύο κρατών, «θα ήταν αυταπάτη να πιστεύουμε ότι η Γάζα μπορεί απλώς με όπλα να υποταχθεί».

Η οργή θα φουντώσει, οι σήραγγες μπορεί να χτιστούν ξανά, τα όπλα ενδεχομένως να μπαίνουν λαθραία και μια νέα, ακόμη πιο δηλητηριώδης οργάνωση θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη Χαμάς, συμπληρώνει το BBC.

Όποιος αναλάβει τη διακυβέρνηση αυτής της ταραγμένης περιοχής θα πρέπει να προσφέρει στους κατοίκους της ελπίδα για ένα παλαιστινιακό κράτος ή αλλιώς θα διακινδυνεύσει την επανάληψη του δολοφονικού κύκλου της βίας σε λίγους μήνες ή χρόνια, καταλήγει το βρετανικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

O Ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε σε επιδρομή γυναίκα στρατιώτη που κρατούνταν όμηρος

Ισπανία: Ξέσπασε σε κλάματα η βασίλισσα Σοφία γιατί δεν προσκλήθηκε στα γενέθλια της εγγονής της (Video)

Ερντογάν: Εντυπωσιακή φιέστα στην Πόλη για τα 100 χρόνια τουρκικής δημοκρατίας – Νηοπομπή και μαχητικά στον Βόσπορο (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα