BBC: Πρώτο στη λίστα των ειδησεογραφικών σάιτ παγκοσμίως – Το Newsweek υπερδιπλασίασε την επισκεψιμότητά του

Κατά 128% αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στην ψηφιακή έκδοση του Newsweek μέσα σε ένα έτος (Μάρτιος ’23- Μάρτιος ΄24) και διαμορφώθηκε στα 104.1 εκατ. επισκέψεις, σύμφωνα με έρευνα της Similarweb της πλατφόρμας ψηφιακών δεδομένων η οποία εξειδικεύεται στην παρατήρηση
και αποτύπωση αναγνωσιμότητας, κινητικότητας και διαμόρφωσης τάσεων στο διαδίκτυο.

Το BBC είναι ο πιο δημοφιλής αγγλόφωνος ειδησεογραφικός ιστότοπος στον κόσμο, με λίγο κάτω από ένα δισ. επισκέψεις παγκοσμίως τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρόσφατη

έρευνα της Similarweb.

Οι ιστότοποι με τις καλύτερες επιδόσεις στην πρώτη δεκάδα ήταν οι New York Times (αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και οι India Times (αύξηση 60% σε ετήσια βάση).

Στην Ινδία θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου και στις ΗΠΑ η «κούρσα» των προεδρικών εκλογών είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι αντιδιαμετρικά «απέναντι» σε όλα όσα υποστηρίζουν οι New York Times, αλλά είναι σαν «βούτυρο στο ψωμί» για τα νούμερα της επισκεψιμότητάς τους.

Η «εκτόξευση» του Newsweek τέθηκε στο μικροσκόπιο του εξειδικευμένου ειδησεογραφικού οργανισμού Press Gazette, ένα βρετανικό δημοσιογραφικό παρατηρητήριο για τον κλάδο των ΜΜΕ.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι δίνουμε στον αναγνώστη – ποια αξία προσθέτουμε στην καθημερινότητα του», είχε σχολιάσει η Τζένιφερ Κάνινγκχαμ, νέα γενική διευθύντρια του Newsweek, λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων (μέσα
Μαρτίου) στο Press Gazette και εξήγησε πως «αποστολή μου είναι να βελτιώσω και να ενισχύσω τη δημοσιογραφία που κάνουμε».

Το BBC αν και εμφάνισε απώλειες 11% στο υπο εξέταση 12μηνο παρουσίασε αύξηση επισκεψημότητας κατά 3% από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο, και αποτελεί σημείο αναφοράς για ενημέρωση και με διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Δεύτερη σε επισκεψημότητα ήταν η ειδησεογραφική πλατφόρμα msn της Microsoft με 676 εκατ. επισκέψεις (μείωση 11% ετησίως, αλλά αύξηση 5% από μήνα σε μήνα).

Θετικά ήταν όλα για την ιστοσελίδα των New York Times (11% πάνω η επισκέψεις συγκριτικά με το Μάρτιο του ΄23 και 10% αύξηση από τον Φεβρουάριο ’24).

Η ψηφιακή έκδοση της The Washington Post (144.4 εκατ. επισκέψεις) φιγουράρει στην 19 η βαθμίδα της παγκόσμιας κατάταξης, εκείνη του Independent είναι στην 22 η ( 115,1 εκατ. επισκέψεις) και του Newsweek βρίσκεται στην 25η θέση (104.1 εκατ. επισκέψεις).

Στην «ουρά» της 50άδας των ιστοσελίδων εμφανίζονται τα Bloomberg.com (45η θέση με 55 εκατ. επισκέψεις), Huffpost.com (46η θέση με 53.7 εκατ.), το σάιτ Politico (48η θέση με 52 εκατ. επισκέψεις) και το Cosmopolitan (50η θέση με 50.3 εκατ. επισκέψεις).

Διαβάστε επίσης

Survivor: Η στιγμή που ο Τζέιμς μαθαίνει για το ναυάγιο του πατέρα του στον Ειρηνικό Ωκεανό (Video)

Τηλεθέαση Αυγούστου το Σαββατοκύριακο

Νέο limit up τηλεθέασης από τη «Γη της ελιάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα
BBC, Πρώτο, Newsweek,BBC, proto, Newsweek