Dimand: Σε «πυρετό» διαπραγματεύσεων για το Μινιόν – Οι αλυσίδες που βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

Σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις με γνωστά brands του λιανεμπορίου και άλλες εταιρείες βρίσκεται αυτή την περίοδο η Dimand προκειμένου να κλείσει συμφωνίες μίσθωσης των εμπορικών και γραφειακών χώρων του Μινιόν.

Η Dimand θέλει να πέσουν το γρηγορότερο οι υπογραφές για τις συμφωνίες με τις υποψήφιες εταιρείες που θα εγκατασταθούν στο κτίριο καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Μινιόν η οποία έχει τοποθετηθεί μέσα στην άνοιξη του 2024.

Πάντως πληροφορίες θέλουν τη γνωστή διεθνή αλυσίδα αθλητικών ειδών JD Sports

να έχει ήδη συμφωνήσει για να μισθώσει κατάστημα, ενώ ακούγεται ότι σημαντικό χώρο στο ισόγειο του κτιρίου έχει κλείσει και η Inditex για να τοποθετήσει εκεί κατάστημα Zara και Zara Home.

Σε ότι αφορά τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο αλλά σε ξεχωριστό τμήμα από τα καταστήματα, η ζήτηση φαίνεται να προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό παρά το γεγονός ότι η Dimand επιθυμεί αγοραστές από την Ελλάδα με στόχο να τονωθεί η τοπική αγορά και γενικά η ζωή της περιοχής.

Αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα

Σε ότι αφορά άλλες επενδυτικές κινήσεις, η Dimand προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή δανειακής σύμβασης μέσω της 100% θυγατρικής της IQ Athens, με την Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα και την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων, το οποίο θα περιλαμβάνει κτήρια βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Πιο αναλυτικά, το έργο αφορά την ανέγερση και ανακαίνιση συνολικά 10 κτιρίων, με σκοπό την εκμίσθωσή τους. Η συνολική επιφάνειά τους πρόκειται να ανέλθει σε 79.202 τ.μ. Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD και φέρει προδιαγραφές ενεργειακής βαθμολογίας κατά ΚΕΝΑΚ Α+.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σε υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών. Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, στην περιοχή Ελαιώνας του Δήμου Αθηναίων, ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, περιλαμβάνοντας συγκρότημα βιομηχανικών κτηρίων, κτηρίων παραγωγής και αποθηκών.

Το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ύψους €152,22 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου €106,44 εκατ. ευρώ , με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος

Διαβάστε επίσης:

COP: Δημιουργεί παγκόσμιο Hub στην Αθήνα – Στόχος η ανάπτυξη αιολικών πάρκων

«Έριξε κανόνι» μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ακινήτων στην Ευρώπη – Ποια είναι η Signa Holding

Lancom: Ενίσχυση διασύνδεσης των data centers της μέσω στρατηγικής συνεργασίας με την EXA Infrastructure

Keywords
Τυχαία Θέματα